Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΤΙMES: Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανάμεσα στα 200 κορυφαία της Ευρώπης

Σημαντική αναγνώριση για τo Πανεπιστήμιο Κρήτης αποτελεί η νέα κατάταξη των βρετανικών Times (Times Higher Education World University Rankings 2015-16) που δημοσιεύθηκε στις 10 Μαρτίου 2016 και αφορά στην κατάταξη πρωτοπορίας των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. Στη λίστα δημοσιεύονται τα κορυφαία 200 Πανεπιστήμια της Ευρώπης, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, που κατατάσσεται στις θέσεις 171-180. 

Το  Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κύπρου (το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο της Κύπρου) είναι τα μοναδικά ελληνόφωνα πανεπιστήμια που έχουν καταφέρει να συγκαταλέγονται στα κορυφαία 200 της Ευρώπης.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των πανεπιστημίων και ανώτερων ιδρυμάτων στην Ευρώπη υπερβαίνει τις 6 χιλιάδες.

Η λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Times «Times Higher Education World University Rankings» θεωρείται μια από τις 3 κατατάξεις με το μεγαλύτερο κύρος. Το μοντέλο αξιολόγησης που εφαρμόζεται χρησιμοποιεί αυστηρά πρότυπα και παγκόσμιες συγκρίσεις (benchmarks) για όλους τους τομείς της αποστολής των Πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα το «Times Higher Education World University Rankings», χρησιμοποιεί 13 δείκτες απόδοσης, οι οποίοι ομαδοποιούνται στους τομείς: Διδασκαλία, Έρευνα, Επίδραση στην Έρευνα (Citation), Έσοδα από Έρευνα και Καινοτομία και Διεθνής Εικόνα και Προοπτική. Τα στοιχεία συλλέγονται, τόσο από μετρήσιμα δεδομένα, όσο και από δεδομένα που προκύπτουν από ανάλυση ερευνών.

Για να δείτε τον πίνακα με τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρωπης πατήστε εδώ

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε την κατάταξη των χωρών σύμφωνα με τον αριθμό των πανεπιστημίων κάθε χώρας που συγκαταλέγονται στα 200 κορυφαία της Ευρώπης

ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΑΝΑ ΧΩΡΑ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 200 ΠΡΩΤΑ

Χώρα/ Αριθμός Ιδρυμάτων που συγκαταλέγονται στα 200 πρώτα
Ηνωμένο Βασίλειο 46
Γερμανία 36
Ιταλία 19
Γαλλία 15
Ολλανδία 13
Σουηδία 11
Ελβετία 9
Βέλγιο 7
Ιρλανδία 6
Δανία 6
Φιλλανδία 6
Ρωσία 5
Ισπανία 5
Αυστρία 5
Νορβηγία 4
Ελλάδα 1
Κύπρος 1
Πορτογαλλία 1
Λουξεμβούργο 1
Εσθονία 1
Τσεχία 1
Ισλανδία 1
 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο