Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές από το Αlba Graduate Business School

Με στόχο να εκπαιδεύσει τους οραματιστές ηγέτες του αύριο και να προωθήσει ενεργά την επιστημονική έρευνα και τη δημιουργία νέας γνώσης, το Alba Graduate Business School, The American College of Greece,  έχει δημιουργήσει ένα συναρπαστικό μαθησιακό περιβάλλον που συνδυάζει κορυφαίο διδακτικό προσωπικό, βραβευμένο πρόγραμμα σπουδών, μαθήματα με γνώμονα τη δράση και διεθνή προοπτική.

Προσφέρει συνολικά 14 μεταπτυχιακά προγράμματα και έχει επισήμως αναγνωριστεί και από το The New England Commission of Higher Education (NECHE). Όλα τα ΜΒΑ είναι τα πιστοποιημένα από το The Association of MBAs, ενώ το MSc in Finance και το MSc in SHRM από το EPAS, EFMD Program Accreditation System.

Τόσο το μόνιμο διδακτικό προσωπικό, όσο και οι επισκέπτες καθηγητές του Alba, είναι επιφανείς ακαδημαϊκοί με πλήθος δημοσιεύσεων αλλά και συνεργάτες εκπαιδευτές με εκτενή διδακτική, ερευνητική και συμβουλευτική εμπειρία, που προέρχονται από καταξιωμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού.

Μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας, το Alba παρέχει στους φοιτητές του ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ενώ παράλληλά τους υποστηρίζει στην αναζήτηση εργασίας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων υπηρεσιών σταδιοδρομίας όπως:

 • Ατομικές συναντήσεις Career Coaching
 • Σεμινάρια σε θέματα αναζήτησης εργασίας
 • Εταιρικές παρουσιάσεις και career panels με καταξιωμένα στελέχη της αγοράς

Όλα τα παραπάνω αντικατοπτρίζονται στην απορρόφηση των πτυχιούχων στην αγορά εργασίας που ξεπερνά το 90% στους πρώτους 3 μήνες  και φτάνει το 100% μέσα σε ένα 6μηνο. 

Το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις σε δύο προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών με έναρξη τον Σεπτέμβριο του 2020, και προκηρύσσει υποτροφίες μερικής έως και πλήρους κάλυψης των διδάκτρων, ανάλογα με την ακαδημαϊκή επίδοση, αποκλειστικά για απόφοιτους του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως αναφέρονται στα κριτήρια επιλογής.

Α. MSc in International Business and Management (10η Ακαδημαϊκή Σειρά του Προγράμματος)

Το MSc in International Business and Management προετοιμάζει νέους επαγγελματίες για μια δυναμική είσοδο στο παγκόσμιο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό κόσμο. Με έντονη έμφαση στην ανάπτυξη ικανών στελεχών επιχειρήσεων, το πρόγραμμα MSc in International Business & Management εξοπλίζει τους νέους πτυχιούχους (οποιασδήποτε ειδικότητας με, ή χωρίς προϋπηρεσία) με τις γνώσεις, τις ικανότητες και την αυτοπεποίθηση για την διαχείριση επιχειρήσεων, είτε είναι μια πολυεθνική είτε μια ταχέως αναπτυσσόμενη μικρή εταιρεία. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η βιωματική μάθηση (Internship Path – Career Development course) η οποία προσφέρει στους φοιτητές μια μοναδική εκπαιδευτική και εργασιακή εμπειρία ενώ συμβάλει σημαντικά στην απορρόφηση των αποφοίτων μας από την αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα έχει γλώσσα εργασίας την αγγλική, είναι διάρκειας 12 ή 14 μηνών και τα μαθήματα διεξάγονται απογευματινές ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες και τα κριτήρια που απαιτούνται, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Λία Τσιαμπούση, τηλ.: 210 8964531 (εσωτ. 2287), e-mail: mscIBManagement@alba.acg.edu. Πληροφορίες για το Πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα (εδώ)

Β. MSc in Businessfor Lawyers (21η Ακαδημαϊκή Σειρά του Προγράμματος)

Το MSc in Business for Lawyers είναι το μοναδικό εξειδικευμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί στη λίστα των Financial Times και συνδέει το νομικό επάγγελμα με τη σύγχρονη επιστήμη διοίκησης επιχειρήσεων εστιάζοντας στην κατανόηση των σύγχρονων οικονομικών και επιχειρηματικών πρακτικών. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι σπουδαστές είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ως νομικοί αποτελεσματικά κάθε πολύπλοκο επιχειρηματικό και οικονομικό ζήτημα. Είναι συνεπώς «δικηγόροι-μάνατζερς» με στρατηγική και επιχειρηματική σκέψη κατέχοντας διαπραγματευτικές ικανότητες, στοιχείο απαραίτητο σε κάθε επαγγελματία του κλάδου που επιθυμεί να είναι ανταγωνιστικός.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νομικούς συμβούλους εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων, τραπεζών, ασφαλιστικών, επενδυτικών, χρηματιστηριακών εταιρειών και συναφών οργανισμών, σε στελέχη δικηγορικών γραφείων και νομικών υπηρεσιών, καθώς και σε ασκούμενους δικηγόρους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες και τα κριτήρια που απαιτούνται, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κα. Μαρία Ζαλμά, τηλ.: 210 89.64.531 (εσωτ. 2201), e-mail: buslaw@alba.acg.edu. Πληροφορίες για το Πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα (εδώ).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υποτροφία λήγει στις 29 Μαΐου 2020.

Κριτήρια Επιλογής:

 • Πτυχίο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
 • Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας
 • Ακαδημαϊκή επίδοση

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν στο ALBA τα παρακάτω:

 • Αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένων δύο πρόσφατων έγχρωμων φωτογραφιών,
 • Αίτηση για υποτροφία,
 • Δύο συστατικές επιστολές,
 • Επικυρωμένα αντίγραφα αναλυτικής βαθμολογίας και επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου (από προπτυχιακές ή και μεταπτυχιακές σπουδές αν υπάρχουν),
 • Επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποίησης γνώσης της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου Proficiency (συγκεκριμένα Proficiency of Cambridge or Proficiency of Michigan or MSU-CELP Michigan State University Certificate of English Language Proficiency) ή TOEFL (ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία: 100) ή IELTS (ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία: 7.0) εκτός εάν οι προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές έχουν γίνει σε αγγλόφωνο πανεπιστήμιο,
 • Τρεις εκθέσεις,
 • Αποδεικτικό κατάθεσης του μη επιστρέψιμου Application Fee (€60). Για την καταβολή του μη επιστρέψιμου Application Fee, θα πρέπει να υποβληθεί η συμπληρωμένη ακαδημαϊκή αίτηση, έτσι ώστε να εκδοθεί και να αποσταλεί το μοναδικό BANKING ID NUMBER μέσω email.

Όλοι οι υποψήφιοι θα κληθούν να περάσουν από μία προσωπική συνέντευξη

 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο