Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Τέσσερις (4) Υποτροφίες για το θερινό σχολείο επικοινωνίας της επιστήμης STEAM

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου STEAM, στο οποίο συμμετέχει και η Science View, παρέχονται 4 υποτροφίες σε Έλληνες συμμετέχοντες για το  θερινό σχολείο επικοινωνίας της επιστήμης που φέτος θα διεξαχθεί στη Μάλτα, από 2 έως 11 Ιουλίου 2018, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Μάλτας. Το 10ήμερο σχολείο απευθύνεται σε:

 • φοιτητές,
 • υποψήφιους διδάκτορες,
 • νέους ερευνητές
 • δημοσιογράφους
 • εκπαιδευτικούς
 • επικοινωνιολόγους επιστήμης

οι οποίοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δεξιότητες στην επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων.

Το πρόγραμμα του θερινού σχολείου παρέχει μια ξεχωριστή ευκαιρία εισαγωγής στη θεωρία και την πρακτική γύρω από την  επικοινωνία της επιστήμης, χωρίς να απαιτείται πρότερη εμπειρία.

Το έργο STEAM επιδιώκει τη βελτίωση της ευαισθητοποίησης σε επιστημονικά θέματα και φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανάπτυξη απόψεων από ενημερωμένους ανθρώπους, να αυξήσει την εμπλοκή φοιτητών και μαθητών στο «STEM» (Science, Technology, Engineering and Mathematics) ώστε να ακολουθήσουν σχετικές σταδιοδρομίες, την τόνωση της κοινωνικοοικονομικής ευημερίας των χωρών εταίρων και να ενισχύσει τις μεταβιβάσιμες δεξιότητες των σημερινών ερευνητών.

Το θερινό σχολείο στοχεύει στο να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες με τέτοιο τρόπο ώστε να δρουν ως «πρεσβευτές» στις χώρες τους, με σκοπό να δραστηριοποιούνται και να εμπλέκουν τις διάφορες κατηγορίες κοινού ενώ ταυτόχρονα παρέχει τη δυνατότητα δικτύωσης με συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη.

Υποτροφίες

Φέτος θα δοθούν 4 υποτροφίες σε Έλληνες ενδιαφερόμενους που θα δηλώσουν συμμετοχή. Η υποτροφία καλύπτει τα δίδακτρα για τη συμμετοχή στο θερινό σχολείο, έξοδα μετακίνησης μέχρι 275€ καθώς και τα έξοδα διαμονής (10 διανυκτερεύσεις) σε δωμάτιο που θα μοιράζονται με άλλους συμμετέχοντες του θερινού σχολείου.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, 23:59 UTC/GMT: για περισσότερες πληροφορίες και για να υποβάλλετε την αίτησή σας πατήστε εδώ.

*Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι μέλη της Science View – σε διαφορετική περίπτωση, ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης του STEAM θα πρέπει να υποβληθεί και αίτηση μέλους στη Science View (δείτε εδώ πώς να γίνετε μέλος).  

Η αξιολόγηση των υποψήφιων για υποτροφία γίνεται από ειδική επιτροπή αποτελούμενη από μέλη όλων των εταίρων του έργου.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο www.steamsummerschool.eu ή επικοινωνήστε στο info@scienceview.gr

Το έργο STEAM χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ και συμμετέχουν οι φορείς:

 • University of Malta (Συντονιστής)
 • European Union of Science Journalists’ Associations (EUSJA, France),
 • Haaga-Helia University (Finland),
 • Science View (Greece),
 • University of Edinburgh (United Kingdom)
 • Rhine-Waal University (Germany)

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο