Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Technology Innovation Management and Entrepreneurship Master’s in Business Economics-ΤΙΜΕ ΜΒΕ

Το νέο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Επιχειρηματική Οικονομική-Technology Innovation Management and Entrepreneurship (ΤΙΜΕ) αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία των Τμημάτων Οικονομικών Επιστημών των Πανεπιστημίου Κρήτης και Κύπρου σε συνεργασία με το Business Economics Group του Wageningen University της Ολλανδίας. 

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΤΙΜΕ προσφέρεται εξολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα σε δύο παράλληλες ομάδες φοιτητών στις Πανεπιστημιουπόλεις της Κρήτης και της Κύπρου. Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα είναι κοινό μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων και αποτελείται από τρείς ενότητες: (1) το πρόγραμμα διδασκαλίας, (2) τη μεταφορά εμπειρίας από την αγορά και (3) την πρακτική άσκηση και εφαρμογή. Το πρόγραμμα διδασκαλίας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα συνδυάζοντας βασικές γνώσεις οικονομικών, μάνατζμεντ, χρηματοοικονομικής και επιχειρηματικού δικαίου. 

Τα μαθήματα θα προσφέρονται από καθηγητές και των τριών συνεργαζόμενων Ιδρυμάτων. Μεγάλο μέρος όμως του προγράμματος θα προσφέρεται από ακαδημαϊκούς αναγνωρισμένου κύρους από την Ευρώπη και τη Β. Αμερική. Η μεταφορά εμπειρίας από την αγορά θα δώσει στους φοιτητές τη δυνατότητα να έλθουν σε επαφή με διοικητικά στελέχη πολυεθνικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων διαμέσου των TIME Excellence Lectures, ώστε να κατανοήσουν τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της καινοτομίας.

Τέλος, η πρακτική άσκηση αποτελεί σημαντική ενότητα του προγράμματος, η επιτυχής ολοκλήρωση της οποίας είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση των σπουδών. Πρόκειται για αμειβόμενη πρακτική άσκηση των φοιτητών για τρεις μήνες σε καινοτόμες επιχειρήσεις στην Ολλανδία το Βέλγιο και τη Γερμανία κάτω από την επίβλεψη του Business Economics Group του Wageningen University. Εκτός από την πρακτική άσκηση, οι φοιτητές του ΤΙΜΕ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα θερινό σχολείο οκτώ (8) εβδομάδων στις καινοτομίες και την επιχειρηματικότητα (Entrepreneurship Summer Course) μαθαίνοντας σύγχρονα εργαλεία προσομοίωσης και χρηματοοικονομικής ανάλυσης τα οποία θα χρησιμοποιούν σε πραγματικά δεδομένα.

Το ύψος των διδάκτρων ανέρχεται στα 6.000 Eυρώ, ενώ το πρόγραμμα προσφέρει πλήρεις ή μερικές υποτροφίες σε φοιτητές με αναγνωρισμένες οικονομικές δυσκολίες στη βάση πάντα της ακαδημαϊκής αριστείας. Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν με επιτυχία απόφοιτοι σχολών οικονομικών και κοινωνικών επιστημών, διοίκησης επιχειρήσεων και θετικών επιστημών

Η αίτηση για το πρόγραμμα γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΤΙΜΕ

 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο