Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στις Σέρρες από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Απόφοιτοι των τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής [μέχρι σαράντα (40) ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων] θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ταχύρρυθμο πρόγραμμα διάρκειας δύο περίπου μηνών (14/11/2016 έως 25/1/2017) προκειμένου να καταρτισθούν στο επάγγελμα του ξεναγού – βάσει του ν. 710/1977 «Περί ξεναγών» (Φ.Ε.Κ. 283/Α'), όπως τροποποιήθηκε από τον ν.4093/2012 (Φ.Ε.Κ. 222/Α').

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις εγκαταστάσεις τουΕπιμελητηρίου Σερρών, στην πόλη των Σερρών (οδός Π. Κωστοπούλου 2, ΤΚ 62132, Σέρρες).

Οι συμμετέχοντες στα ταχύρρυθμα προγράμματα κατάρτισης θα πρέπει να έχουν άριστη γνώση (επίπεδο Γ2) μίας τουλάχιστον εκ των ακόλουθων γλωσσών: Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική, Ρωσική και Αγγλική. Η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας δεν μοριοδοτείται.

Τα σεμινάρια διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών. Περιλαμβάνουν θεωρητικές εισηγήσεις από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό καθώς και την πραγματοποίηση επισκέψεων, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και πρακτική, σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και τουριστικούς προορισμούς εκτός Σερρών στοχεύοντας στην κατάρτιση των συμμετεχόντων βάσει της σύγχρονης θεωρίας και μεθοδολογίας της ξενάγησης.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης πρέπει να υποβάλλουν αίτηση από την Δευτέρα 26 Σεπτρμβρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σχετική προκήρυξη

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους των ακόλουθων τμημάτων πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων της αλλοδαπής:

  • Αρχαιολογίας
  • Ιστορίας
  • Ιστορίας και Αρχαιολογίας
  • Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας
  • Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών
  • Ιστορίας και Εθνολογίας

Φορέας υλοποίησης:  Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Τόπος υλοποίησης: Στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών, στις Σέρρες.

Περίοδος υλοποίησης: Από 14/11/2016 έως 25/1/2017

Αριθμός καταρτιζομένων: Έως 40 άτομα. Στην περίπτωση που ο αριθμός των επιλεγέντων είναι μικρότερος από τριάντα (30), το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Από τη Δευτέρα 26 Σεπτεβρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016.

Κόστος: Οι εισακτέοι επιβαρύνονται με δίδακτρα, τα οποία αντιστοιχούν στον ισόποσο επιμερισμό του κόστους υλοποίησης ανάλογα με τον τελικό αριθμό εισακτέων, ήτοι τα δίδακτρα θα κυμαίνονται από €760 έως €1.014 .

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Ελένη Γαβρά, Αν. Καθηγήτρια Τμ. Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο