Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Τα πανεπιστήμια Κρήτης και Κύπρου στα καλύτερα ''νέα'' πανεπιστήμια του κόσμου

Τα αποτελέσματα της νέα κατάταξης με τα καλύτερα «νέα» πανεπιστήμια στον κόσμο -δηλαδή πανεπιστημίων που λειτουργούν για λιγότερο από 50 χρόνια (The 2017 Times Higher Education Young University Rankings) δημοσιοποίησαν για 6η συνεχόμενη χρονιά, οι Times Higher Education. 

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται στην 58η θέση και το Πανεπιστήμιο Κύπρου  (το 1ο δημόσιο πανεπιστήμιο Κύπρου) βρίσκεται στην 52η θέση ανάμεσα στα «πιο φιλόδοξα νέα Πανεπιστήμια», τα οποία ανταγωνίζονται πλέον δυναμικά τα κυρίαρχα παραδοσιακά Πανεπιστήμια.

Φέτος η κατάταξη, γνωστή ως "THE 150 Under 50 Rankings», έχει επεκταθεί και περιλαμβάνει 200 ιδρύματα. Χρησιμοποιεί 13 δείκτες απόδοσης, οι οποίοι ομαδοποιούνται στους τομείς: διδασκαλία, έρευνα, επίδραση στην έρευνα (citations), έσοδα από έρευνα και καινοτομία και διεθνής εικόνα και προοπτική (international outlook).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά τον δείκτη «απήχησης της έρευνας» με κριτήριο τον αριθμό των αναφορών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει την 26η θέση ανάμεσα στα 200 Πανεπιστήμια που συμμετέχουν στην κατάταξη.

Όπως αναφέρει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης "Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στα 200 καλύτερα Νέα Πανεπιστήμια διεθνώς παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύει την αφοσίωση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στη διατήρηση της ποιότητας και της αριστείας, στόχους που αποτέλεσαν τα θεμέλια της ίδρυσης αυτού του Πανεπιστημίου"

Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται και
φέτος ανάμεσα στα 200 καλύτερα νέα Πανεπιστήμια που λειτουργούν για λιγότερο από 50 χρόνια, αποδεικνύει την αφοσίωση της πανεπιστημιακής κοινότητας στην κατάκτηση και διατήρηση της υψηλής ποιότητας έρευνας, εκπαίδευσης και της αριστείας, καθώς και επιβεβαίωση ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. «Δεδομένου ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ιδρυθεί το 1989 και μετρά μόλις 26 χρόνια λειτουργίας η κατάταξή του στην 52η θέση αποτελεί μια σημαντική επιβράβευση για την πολύτιμη προσπάθεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της έρευνας. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου κερδίζει δυναμικά έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη και είμαστε υπερήφανοι. Αξίζουν επίσης θερμά συγχαρητήρια στο ακαδημαϊκό προσωπικό, το διοικητικό προσωπικό
και στους φοιτητές μας για τη συνεισφορά τους». Ο Πρύτανης τόνισε ότι, στόχος του Ιδρύματος είναι να συγκαταλέγεται, σε μια δεκαετία, στα 20 καλύτερα «νέα» Πανεπιστήμια του κόσμου.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο