Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με την κατάταξη 2019 U.S. News Best Global Universities Rankings

Δημοσιεύθηκε η λίστα κατάταξης 2019 US News Best Global Universities Subject Rankings, η οποία περιλαμβάνει τα 1.250 καλύτερα πανεπιστήμια από 75 χώρες, ανάμεσά τους και 12 ελληνικά και κυπριακά πανεπιστήμια.

Η U.S. News & World Report αξιολογεί και κατατάσσει τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα κριτηρίων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επιστημονική έρευνα, την επιρροή και τη φήμη, παρά στη διδασκαλία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών. Σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθείται για τη συγκεκριμένη κατάταξη, τα πανεπιστήμια αξιολογούνται σε 13 κατηγορίες, μεταξύ αυτών η ακαδημαϊκή επίδοση, η παγκόσμια και περιφερειακή απήχηση και φήμη της έρευνας σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των δημοσιεύσεων και ο δείκτης απήχησης τους, οι εκδόσεις, τα συνέδρια που έχουν διοργανωθεί, οι συνολικές αναφορές, η επιρροή στην έρευνα (normalized), η ποιότητα της έρευνας, οι διεθνείς συνεργασίες και η ποιότητα των διδακτορικών φοιτητών. Η κατάταξη των Η.Π.Α. για το News & World 2019 Best Global Universities, η οποία χρησιμοποιεί δεδομένα από το Clarivate Analytics, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πληροφορίες για τον τρόπο σύγκρισης των πανεπιστημίων διεθνώς με βάση την ερευνητική τους απόδοση. Για να γίνει αυτό, ο οργανισμός εξέτασε 1.250 ιδρύματα σε 75 χώρες και τα ταξινόμησε με τη χρήση ενός συνδυασμού καταλληλότητας και δεδομένων βάσει ερευνών και παραπομπών. 

Στην πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης του 2019, βρίσκεται το Πανεπιστήμιο του Harvard (1ο), το Tεχνολογικό Iνστιτούτο Μασαχουσέτης (2ο), το Πανεπιστήμιο του Stanford (3ο), το Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνιας (4ο) και το Πανεπιστήμιο του Oxford (5ο).

Στην κατάταξη περιλαμβάνονται επίσης 11 ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς και ένα κυπριακό:

 1. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημιο Αθηνών (279η θέση)
 2. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (347η θέση)
 3. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (414η θέση)
 4. Πανεπιστήμιο Κρήτης (452η θέση)
 5. Πανεπιστήμιο Κύπρου (513η θέση)
 6. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (601η θέση)
 7. Πανεπιστήμιο Πατρών (713η θέση)
 8. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (981η θέση)
 9. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (1107η θέση)
 10. Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( - )
 11. Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ( - )
 12. Πολυτεχνείο Κρήτης ( - )

Δείτε όλη την κατάταξη εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο