Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Στην Κύπρο το TechCamp του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών

Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο, και το American Center του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δέχονται αιτήσεις για συμμετοχή σε ένα διήμερο TechCamp με τίτλο «Digital Citizenship in the Disinformation Age» που θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του UNIC στη Λευκωσία.

Το TechCamp Cyprus στοχεύει στο να βοηθήσει τους νέους της Κύπρου και της Ευρώπης να γίνουν δημοκρατικοί πολίτες για το παρόν και το μέλλον, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις της αυξανόμενης επιρροής των ψηφιακών μέσων και έτοιμοι να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους προσφέρει. Μέσω διαδραστικών εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν με διεθνείς ειδικούς και επαγγελματίες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, με στόχο να βελτιώσουν την ψηφιακή τους παιδεία, επαγρύπνηση, τεχνολογικές δεξιότητες, και να αναπτύξουν μεθόδους αναγνώρισης και αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης.

Το TechCamp Cyprus θα φιλοξενήσει 80 συμμετέχοντες από την Κύπρο, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γεωργία, την Ελλάδα, τη Λετονία, τη Μολδαβία, τη Σερβία και την Τουρκία. Ιδανικοί υποψήφιοι είναι νέοι με ηγετικές ικανότητες, κοινωνικοί επιχειρηματίες, ερασιτέχνες δημοσιογράφοι, και άτομα με επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ηλικίας μεταξύ 18 και 35 ετών, οι οποίοι μέσω της τεχνολογίας προσδοκούν να έχουν ενεργό ρόλο στην προσπάθεια της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης στις κοινότητές τους.

Θα διατεθεί χρηματοδότηση για μελλοντικά προγράμματα συνέχισης του Tech Camp για ομάδες ή άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Όλα τα έξοδα (εισιτήρια, διαμονή, γεύματα) καλύπτονται από τους διοργανωτές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TechCamp Cyprus επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.techcamp.unic.ac.cy

Τα TechCamps είναι ένα πρόγραμμα που διοργανώνεται από το Γραφείο Διεθνών Προγραμμάτων Πληροφόρησης (IIP) του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθέιι περισσότερα από 60 TechCamps σε όλο τον κόσμο από το 2010, εκπαιδεύοντας πάνω από 3.200 συμμετέχοντες από περισσότερες από 110 χώρες.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο