Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Στην Ελλάδα η έδρα της Διεθνούς Σχολής European Law and Governance School (ELGS) - Διαθέσιμες Υποτροφίες

Η νέα πρωτοποριακή Διεθνής Σχολή European Law and Governance School (ELGS) που άρχισε από το 2016 τη λειτουργία της στην Ελλάδα αποτελεί σημαντική αναβάθμιση στο εκπαιδευτικό τοπίο της χώρας μας, καθώς η ομάδα των διεθνών επιστημόνων που τη σχεδίασε, επέλεξε για έδρα την Αθήνα.

Η Σχολή παρέχει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε φοιτητές κάθε εθνικότητας - οι οποίοι θα είναι συνολικά 50 για τις προπτυχιακές σπουδές και ανάμεσά τους 15 Έλληνες - καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών στην αγγλική γλώσσα, στους τομείς του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και διακυβέρνησης. Ταυτόχρονα αναγνωρίζονται και από τις  16 χώρες οι οποίες είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.

Τα προγράμματα αυτά διαμορφώθηκαν από αναγνωρισμένες διεθνείς προσωπικότητες κύρους από όλο τον κόσμο, υποστηρίζονται από ένα δίκτυο 30+ πανεπιστημίων και ιδρυμάτων σε περισσότερες από 20 χώρες, γεγονός που δημιουργεί για τους φοιτητές πλήθος επιλογών μετεκπαίδευσης και περαιτέρω ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους, προσφέροντας παράλληλα και ευκαιρίες διασύνδεσης τους με μια μεγάλη αγορά εργασίας.

Η ίδρυσή της Σχολής είναι αποτέλεσμα διεθνούς πρωτοβουλίας από ομάδα κορυφαίων εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής νομικής σκέψης με επικεφαλής τον συνταγματικό δικαστή και πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας καθηγητή Τζ. Αμάτο. Στόχος της είναι η διαμόρφωση του ευρωπαίου επιστήμονα του αύριο που ανήκει στην Ευρώπη και προωθεί τις ευρωπαϊκές αξίες. Η δημιουργία, μιας νέας γενιάς κοινωνικά υπεύθυνων στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα Προπτυχιακά Πρόγραμματα περιλαμβάνονται το LLB στο Δίκαιο της Ευρώπης, το BA στη Διακυβέρνηση της Ευρώπης ή το BA σε Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διακυβέρνηση που διαρκούν 3 έτη, είναι σχεδιασμένα με ευελιξία, και εκπαιδεύουν τους φοιτητές στις βασικές νομικές αρχές και τη σύγχρονη διακυβέρνησης γύρω από την Ε.Ε  ή το συνδυασμό και των δύο, με δυνατότητα εξατομίκευσης των σπουδών και εκπαίδευσης σε οριζόντιες δεξιότητες.

Στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, το LLM στο Δίκαιο της ΕΕ, ​​ένα νεωτεριστικό πρόγραμμα σπουδών ενός έτους που καλύπτει τη νομοθεσία (συμπεριλαμβανομένης & της οικονομικής και νομισματικής ενοποίησης της ΕΕ) σε μεταπτυχιακό επίπεδο και το MA στη Διακυβέρνηση: ένα πρόγραμμα ενός έτους που καλύπτει τις τελευταίες προσεγγίσεις στη χάραξη  πολιτικής και δημόσιας διοίκησης, στην παγκόσμια διακυβέρνηση και τους θεσμούς σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Έρευνας περιλαμβάνουν το Master of Studies (πρόγραμμα έρευνας ενός έτους),  το Master of Philosophy (πρόγραμμα έρευνας δύο ετών) και το PhD (ένα ερευνητικό πρόγραμμα 3 ετών) όλα εκ των οποίων είναι σχεδιασμένα με στόχο να εξατομικεύσουν την έρευνα και τη μελέτη των φοιτητών και να τους κινητοποιήσουν σε συνεργασία με το διεθνές δίκτυο της ELGS τη διεξαγωγή ουσιαστικής  έρευνας δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γράψουν τη διατριβή τους σε έως και δέκα γλώσσες. 

European Law and Governance School - ELGS παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, το Μάρτιο του 2013 ενώ η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος της, έγινε τον περασμένο Μάιο στο Προεδρικό Μέγαρο της Ιταλίας, στο Κυρηνάλιο, από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος έθεσε τη Σχολή υπό την αιγίδα του.

TELETH ANAKOINVSHS STO QUIRINALE.jpg

Eπίτιμος Πρόεδρος του ΔΣ της Σχολής, είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, καθηγητής Τζ. Αμάτο. Πρόεδρος του Διδακτικού και Επιστημονικού Συμβουλίου της Σχολής είναι ο καθηγητής Μάριο Πιλάντε Κίτι και μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου της Σχολής, ο πρώην δικαστής στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας καθηγητής Σαμπίνο Κασέζε.

Οι εγγραφές για το έτος 2017-2018 ξεκίνησαν. Υποτροφίες είναι διαθέσιμες σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει η επιστημονική επιτροπή.

Πληροφορίες στα τηλ 211 311 0 671, στο www.elgs.eu  και στο info@elgs.eu

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο