Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Σπουδάζω με υποτροφία από την Equal Society: Διεκδικήστε πλήρεις υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές

Η Equal Society , σε συνεργασία με μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού προσφέρει τη δυνατότητα  υποτροφιών, για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές πλήρους φοίτησης.

 Σε μια δύσκολη περίοδο το πρόγραμμα «Σπουδάζω με υποτροφία» έχει στόχο να δώσει σε νέους με ικανότητες και ταλέντα, την πρόσβαση στην εκπαίδευση και τη διεκδίκηση του ονείρου τους.

Διαβάστε προσεκτικά τις υποτροφίες που σας ενδιαφέρουν και στη συνέχεια συμπληρώστε την αίτηση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων καθώς και την ακαδημαϊκή αίτηση(εφόσον διατίθεται). Για τις αιτήσεις πατήστε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Equal society

Αναλυτικά ο πίνακας των νέων προσφερόμενων υποτροφιών σε μεταπτυχιακό επίπεδο για το 2016-2017 έχει διαμορφωθεί ως εξής:

 

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Υποτροφία: Μία υποτροφία MSc in International Shipping, Finance and Management,
Δ.Π.Μ.Σ. στην ΔΙΕΘΝΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), μέσω των Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών Επιστημών και ειδικότερα των Τμημάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Επισπεύδον Τμήμα), Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Διεθνών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Σπουδών ανακοινώνει την ίδρυση και λειτουργία, από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση (MSc in International Shipping, Finance and Management, ISFM).

Το Δ.Π.Μ.Σ. στοχεύει στην εκπαίδευση φοιτητών και στελεχών που σκοπεύουν να εργαστούν ή εργάζονται στον κλάδο της Ναυτιλίας, της Χρηματοοικονομικής και της Διοίκησης, και επιδιώκουν την ανέλιξή τους στα υψηλότερα επίπεδα της διεθνούς αγοράς μέσω ενός αγγλόφωνου προγράμματος εκπαίδευσης μεταπτυχιακού επιπέδου.

Δεκτοί θα γίνονται μετά από αξιολόγηση των τίτλων σπουδών και συνέντευξη του υποψήφιου, πτυχιούχοι κυρίως Οικονομικών Σχολών, Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοικητικής Επιστήμης, Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

 1. Το Πρόγραμμα προσφέρει:
 2. Τμήμα Πλήρους Φοίτησης, διάρκειας δύο (2) εξαμήνων
 3. Τμήμα Μερικής Φοίτησης, διάρκειας τεσσάρων (4) εξαμήνων

Τόσο το τμήμα μερικής όσο και το τμήμα πλήρους φοίτησης είναι αγγλόφωνα.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ: Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Ιουνίου 2016

 

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Υποτροφία: Μία υποτροφία για το full time πρόγραμμα του MBA International Program.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MBA International αποτελεί ένα από τα κορυφαία μεταπτυχιακά προγράμματα στη Διοικητική των Επιχειρήσεων. Προσφέρεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το σημαντικότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων και έχει λάβει διεθνή πιστοποίηση ποιότητας από τον Οργανισμό ΑΜΒΑ (Association of MBAs), ενώ πρόσφατα κατέκτησε το Βραβείο Καινοτομίας του Οργανισμού. Το πρόγραμμα καταλαμβάνει επί σειρά ετών σημαντικές θέσεις σε διεθνείς κατατάξεις, όπως η κατάκτηση της 12ης θέσης στη Δυτική Ευρώπη στον χώρο του International Management (Eduniversal Masters’ Ranking 2014-15).

Το MBA International διδάσκεται εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά και σε αυτό συμμετέχουν φοιτητές από περισσότερες από 20 χώρες. Στο πρόγραμμα διδάσκουν, πλην των καθηγητών του ΟΠΑ, σπουδαίοι επισκέπτες καθηγητές από χώρες, όπως η Αμερική, ο Καναδάς, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ινδία, η Κίνα κ.ά., ενώ προσφέρονται ειδικά μαθήματα για επιμέρους αγορές. Αυτά τα δεδομένα και μια σειρά άλλες πρωτοβουλίες δημιουργούν ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον στο οποίο ενθαρρύνεται η ανάπτυξη της εξωστρέφειας και η ευαισθητοποίηση των φοιτητών σε σχέση με τα δρώμενα στις διεθνείς αγορές.

Ένας εντυπωσιακός κατάλογος από περίπου 40 μαθήματα επιλογής, τα οποία εντάσσονται σε πέντε κατευθύνσεις, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να προσαρμόσουν το πτυχίο στις δικές τους ανάγκες και τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα. Παράλληλα, οι σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας, όπως business games, role playing, executive lectures κλπ., σε συνδυασμό με εργασίες εφαρμογής (field study projects), μετουσιώνουν σε πράξη τις διδασκόμενες θεωρίες.

Το πρόγραμμα συνεχώς εξελίσσεται, ακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις και ανταποκρινόμενο δυναμικά στις ανάγκες των φοιτητών τους και τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η καινοτομία του προγράμματος να εντάξει στο πρόγραμμα σπουδών του ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης και ειδίκευσης σε e-skills, με μαθήματα σε SEO, Social Media, Analytics, Adwords, On-linePR, κ.ά. Έτσι, πέρα από τις συνήθεις κατευθύνσεις, δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για μια σειρά νέα επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση, όπως τα eCommerce Μanager, Social Media Manager, Conversion Manager, SEOexpert, Web Analyst, SEM Campaign Manager, κ.ά.

Οι επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων ενισχύονται και με τη συμβολή του δραστήριου Career Office του Προγράμματος, το οποίο διατηρεί συνεργασίες με περισσότερες από 160 ελληνικές και διεθνείς εταιρείες. Οι φοιτητές του MBA International διατηρούν και μετά την αποφοίτησή τους στενές σχέσεις με το Πρόγραμμα και το Πανεπιστήμιο, μέσω του συλλόγου αποφοίτων του Προγράμματος (I-MBA Alumni Association), ο οποίος στηρίζει και προωθεί τα μέλη του με μια σειρά δραστηριότητες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Προγράμματος www.imba.aueb.gr.

Διάρκεια σπουδών:12 μήνες
Αξία υποτροφίας: 12.000 €

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έως 31 Μαΐου 2016

 

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Θεσσαλονίκη)

Υποτροφίες: Τέσσερις υποτροφίες στο σύνολο των ειδικοτήτων που αναφέρονται παρακάτω (επιλογής του υποψηφίου).

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος International Hellenic University) με έδρα τη Θεσσαλονίκη αποτελεί μια ισχυρή παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα, ελκύοντας φοιτητές από το σύνολο της ελληνικής επικράτειας και από το εξωτερικό. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσαστις εγκαταστάσεις του στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Όλα τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών έχουν διάρκεια ένα έτος σε μορφή πλήρους φοίτησης (full-time) και δύο έτη σε μορφή μερικής φοίτησης (part time). Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η πολύ καλή γνώση αγγλικών, η οποία πιστοποιείται με την κατοχή τίτλου Proficiency ή κάποιου από τα IELTS, TOEFL, TOEΙC. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και δεν παρέχεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις προπτυχιακές σπουδές τους με βαθμολογία μεγαλύτερη του 7

Οι ενδιαφερόμενοι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις προπτυχιακές σπουδές τους με βαθμολογία μεγαλύτερη του 7.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος αποτελείται από τρεις Σχολές και προσφέρει δυνατότητα υποτροφίας στα ακόλουθα προγράμματα:

Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης και Νομικών Επιστημών

 1. MSc in Management
 2. MSc in Banking and Finance
 3. MSc in Environmental Management and Sustainability
 4. MSc in Strategic Product Design
 5. MSc in International Accounting, Auditing, and Financial Management
 6. MSc in Hospitality and Tourism Management
 7. LL.M. in Transnational and European Commercial Law , Mediation, Arbitration and Energy Law
 8. MA in Art, Law and Economy
 9. MSc in Energy Law, Business, Regulation and Policy

Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών

 1. MA in Black Sea and Eastern Mediterranean Studies
 2. MA in the Classical Archaeology and the Ancient History of Macedonia

Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας

 1. MSc in Information and Communication Technology (ICT) Systems
 2. MSc in e-Business, Innovation and Entrepreneurship
 3. MSc in Mobile and Web Computing
 4. MSc in Communications and Cyber Security
 5. MSc in Energy Systems
 6. MSc in Energy Management
 7. MSc in Energy Building Design

Ιστοσελίδα:www.ihu.edu.gr
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για υποτροφία είναι η 15η Ιουλίου 2016

 

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Υποτροφία: Μία υποτροφία Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική.

Το ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική είναι ένα από τα πλέον περιζήτητα μεταπτυχιακά προγράμματα στον Ελλαδικό χώρο και λειτουργεί με επιτυχία από το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005. Από το 2010-2011 το Πρόγραμμα προσφέρεται και στα αγγλικά, στοχεύοντας στην προσέλκυση φοιτητών από χώρες εκτός Ελλάδας, ή και Ελλήνων που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα στα αγγλικά με σκοπό την καλύτερη τοποθέτησή τους στην αγορά εργασίας. Αποκτά έτσι, μια διεθνή διάσταση που συνάδει με τις παγκόσμιες εξελίξεις στον χώρο της οικονομίας και των επιχειρήσεων, δίνει περισσότερα εφόδια στους φοιτητές του, και αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο το ΟΠΑ στη διεθνή αγορά εργασίας. Επίσης το Πρόγραμμα έχει ήδη συνάψει διεθνείς συμφωνίες ακαδημαϊκής και επιστημονικής συνεργασίας με μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Universite de Rennes 1 της Γαλλίας και το KNUTE της Ουκρανίας, οι οποίες εξασφαλίζουν πολλαπλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τους φοιτητές του.

Αποστολή του προγράμματος είναι η προαγωγή της γνώσης και της έρευνας στα επιστημονικά αντικείμενα της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη την εθνική αλλά και διεθνή ασταθή οικονομική συγκυρία, αλλά και το βαθμό της πολυπλοκότητας των χρηματοπιστωτικών αγορών, η εξειδικευμένη γνώση στους τομείς της λογιστικής και χρηματοοικονομικής είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαραίτητο εφόδιο για την ανέλιξη στη «σκάλα» της διοικητικής ιεραρχίας των επιχειρήσεων. Η αποστολή αυτή επιτυγχάνεται μέσα από ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο είναι σύγχρονο, άριστα δομημένο και στο οποίο χρησιμοποιούνται εναλλακτικές μαθησιακές διαδικασίες πέραν της μελέτης της διεθνούς βιβλιογραφίας όπως εργαστηριακά μαθήματα, μελέτες περιπτώσεων και εργασίες.

Διάρκεια σπουδών:Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο του 2015 και έχουν διάρκεια 12 μήνες
Αξία υποτροφίας: 6.500 €

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έως 13 Μαΐου 2016

 

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Υποτροφία: Δύο υποτροφίες για το ΜΔΕ Επιστήμη των Υπολογιστών.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη των Υπολογιστών» ιδρύθηκε το 2002, στοχεύοντας στην παροχή υψηλού επιπέδου και μεγάλου εύρους μεταπτυχιακών σπουδών στο γνωστικό πεδίο της Επιστήμης των Υπολογιστών.

Σκοπός του προγράμματος:

 1. Προώθηση της έρευνας σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο.
 2. Συμμετοχή των φοιτητών σε μεγάλα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.
 3. Συνεχώς αξιολογούμενο και εξελισσόμενο πρόγραμμα σπουδών.
 4. Μεγάλη ποικιλία μαθημάτων επιλογής.
 5. Συνδυασμό θεωρητικής εμβάθυνσης στην Επιστήμη των Υπολογιστών και απόκτησης εκτενούς εμπειρίας ανάπτυξης λογισμικού.
 6. Δυνατότητα καταβολής μειωμένων διδάκτρων.
 7. Διοργάνωση ημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού των τελειοφοίτων με τη συμμετοχή στελεχών από ελληνικές εταιρείες πληροφορικής.
 8. Χρήση του Εργαστηρίου Μεταπτυχιακών Φοιτητών, το οποίο διαθέτει 30 θέσεις εργασίας με ισχυρούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας.

Διάρκεια σπουδών:Η διάρκεια φοίτησης για το Μ.Δ.Ε. ανέρχεται σε τρία (3) ή τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα.
Αξία υποτροφίας:4.000 €

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έως 16 Μαΐου 2016

 

ALBA Graduate Business School at The American College of Greece

Υποτροφία: Τρείς υποτροφίες στους κάτωθι κλάδους:

MSc in Marketing

Το MScinMarketing του ALBAGraduateBusinessSchoolatTheAmericanCollegeofGreece εστιάζει στην εκμάθηση των σύγχρονων θεωριών αλλά και τεχνικών marketing και αποτελεί μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία, η οποία χαρακτηρίζεται από το πλήθος των εφοδίων που δίνει στα στελέχη και την αξία που προσθέτει στις επιχειρήσεις. Καταληκτική ημερομηνία, 8Ιουνίου 2016

MSc in Tourism Management

Το πρόγραμμα του MSc in Tourism Management που προσφέρεται στο ALBA GraduateBusinessSchool at The American College of Greece είναι ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει επαγγελματικά στελέχη, τα οποία να μπορούν να αναλάβουν ανώτερα διοικητικά καθήκοντασε τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η στρατηγική συνεργασία με την CostaNavarino προσφέρει ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο πρόγραμμα, αφού δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές μας να επισκέπτονται δύο φορές το χρόνο την CostaNavarino, να ξεναγούνται στους χώρους της, να μαθαίνουν τη φιλοσοφία της, να παρακολουθούν εξειδικευμένα σεμινάρια για τη λειτουργία της επιχείρησης, τη στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθεί, τις πρακτικές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Τα σεμινάρια αυτά δίνουν στους φοιτητές μας την ευκαιρία να συνδυάσουν τις θεωρητικές γνώσεις που αποκτούν με τις σύγχρονες πρακτικές τηςCostaNavarino. Για αυτή την τόσο ξεχωριστή συνεργασία, το πρόγραμμα βραβεύτηκε στο θεσμό TourismAwards το 2015, κατά την πρώτη χρονιά λειτουργίας του. Ξεκινάει κάθε Οκτώβριο και η διάρκειά του είναι 12 ή 24 μήνες. Τα μαθήματα γίνονται τις καθημερινές, απογεύματα (18:00-22:00). H υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά(https://applications.alba.edu.gr/) ή με αποστολή της συμπληρωμένης αίτησης.

Τα δίδακτρα για το πρόγραμμα και το αντίστοιχο ποσό της υποτροφίας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 είναι 12,500 ευρώ.Καταληκτική ημερομηνία, 15 Ιουλίου 2016

MSc in Entrepreneurship

Το MSc in Entrepreneurship σχεδιάστηκε με βάση τις νέες τάσεις στην επιχειρηματική εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την επιχειρηματική εμπειρία στην πράξη σε συνεργασία με υφιστάμενους επιχειρηματίες, να μάθουν τα νέα και ιδιαιτέρως απαραίτητα εργαλεία ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών, να εμπεδώσουν τις βασικές γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων, και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχειρηματική υπόσταση μέσα από καλλιτεχνική δημιουργία και εργαστήρια. Το πρόγραμμα ξεκινάει τον Σεπτέμβριο και έχει διάρκεια 12 έως 14 μήνες πλήρους φοίτησης. Απευθύνεται σε νέους, με πρώτο πτυχίο, ανεξαρτήτως ειδικότητας αλλά και σε έμπειρους επαγγελματίες που θέλουν να εξελιχθούν επιχειρηματικά. Η εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθείται έχει ως στόχο την ομαδική εργασία και την αλληλοϋποστήριξη. Όπως όλα τα προγράμματα του ALBA, η διδασκαλία πραγματοποιείται στα αγγλικά. H υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά (https://applications.alba.edu.gr/) ή με αποστολή της συμπληρωμένης αίτησης.Τα δίδακτρα για το πρόγραμμα και το αντίστοιχο ποσό της υποτροφίας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 είναι 12,500 ευρώ. Καταληκτική ημερομηνία, 8 Ιουνίου 2016

 

Πανεπιστήμιο Πειραιώς - Κέντρο Ερευνών

Υποτροφίες: Τρεις υποτροφίες στην κατεύθυνση του Project Management & Τρεις υποτροφίες στην κατεύθυνση του eBusiness and Social Media

Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα με πιστοποίηση CSAP της ΕΕΣΜ στοχεύει στο να παρέχει άρτια και ποιοτική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, ώστε να παράγει καταρτισμένους Συστημικούς Αναλυτές και να συμβάλλει θετικά στην ανταγωνιστικότητα και στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών είναι κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε πέραν των βασικών μαθημάτων (κορμού και γενικής εκπαίδευσης) να παρέχει και κατάλληλα σχεδιασμένα μαθήματα ειδικότητας-κατεύθυνσης, με απώτερους στόχους:

 1. Να παρέχεται κατάλληλη εκπαίδευση, ώστε οι υποψήφιοι να αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την εφαρμογή των σύγχρονων συστημικών προσεγγίσεων σε πολύπλοκα προβλήματα διοίκησης, διαχείρισης έργων και τεχνολογίας.
 2. Να δίνεται έμφαση στο ρόλο του Συστημικού Aναλυτή ως στελέχους των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών, ο οποίος επιδιώκει τη βελτίωση της αξίας τους μέσω της μελέτης των προβλημάτων και των αναγκών με στόχο τον καθορισμό των κατάλληλων μεθοδολογιών, εργαλείων και πρακτικών, που θα λύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα και θα επιτύχουν σημαντικά οφέλη για την επιχείρηση ή τον οργανισμό. Να παρέχεται εκπαίδευση σχετικά με τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας μέσω της μελέτης και του εντοπισμού ομοιοτήτων ανάμεσα σε τεχνολογικά, ανθρώπινα και φυσικά συστήματα.
 1. Για να επιτύχει τα ανωτέρω η ΕΕΣΜ με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς - Κέντρο Ερευνών:
 2. Έχει υιοθετήσει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 17024. Το σύστημα διαχείρισης του CSAP θα ακολουθεί επίσης τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001 και από την Κοινή Υπουργική Απόφαση Aρ. Πρωτ. Γ/25055/1-12-2005. Το ΣΔΠ εφαρμόζεται σε ολόκληρο το CSAP και σε όλες τις δραστηριότητες που έχουν επίπτωση στην ποιότητα και στην ασφάλεια των επιστημονικών και διοικητικών υπηρεσιών και στην ικανοποίηση των υπό πιστοποίηση προσώπων.
 3. Δεσμεύεται να εξασφαλίζει ότι το ΣΔΠ είναι αποτελεσματικό και αποδοτικό, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον.
 4. Παρακολουθεί αδιάλειπτα τις σύγχρονες επιστημονικές και εφαρμόσιμες εξελίξεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς βελτιώνοντας συνεχώς τα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών της, όπου αυτό είναι εφικτό, την αποτελεσματικότητα των διεργασιών της και κατ' επέκταση ολόκληρου του ΣΔΠ.
 5. Θέτει μετρήσιμους αντικειμενικούς στόχους για την ποιότητα σε επιστημονικό και πρακτικό επίπεδο και σε λειτουργικό επίπεδο διεργασιών. Οι στόχοι αυτοί καθιερώνονται και αξιολογούνται ως προς το βαθμό επίτευξής τους στα πλαίσια του αδιάπτωτου εκσυχρονισμού του ΣΔΠ από το ΔΣ της ΕΕΣΜ.
 6. Παρέχει τα απαραίτητα μέσα και επιστημονικά εργαλεία (τεχνογνωσία, εκπαιδευμένο υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και κατάλληλο εξοπλισμό) για την απρόσκοπτη, αποδοτική και αποτελεσματική λειτουργία κάθε δραστηριότητας του CSAP. Τηρεί αυστηρά και απαρέγκλιτα τις προϋποθέσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
 7. Επενδύει στη συνεχή έρευνα, κατάρτιση, ενημέρωση και εκπαίδευση των επιστημονικών στελεχών και των συνεργατών της ώστε να αναδεικνύεται η Ποιότητα σε κάθε τους δραστηριότητα.
 8. Παρακολουθεί, μετρά και αξιολογεί τις κρίσιμες παραμέτρους και διεργασίες, ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα, η ασφάλεια προσωπικού και υπηρεσιών.

Διάρκεια σπουδών: Για 9 μήνες οι διαλέξεις πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς μόνο Σάββατο πρωί. Για 9 μήνες τουλάχιστον το certification project και η συνεδριακή εργασία πραγματοποιούνται σε εργασιακό περιβάλλον εταιρειών που συμμετέχουν στο CSAP ή στην εργασία σας.
Αξία υποτροφίας: 3.200 € (υποχρεωτική οικονομική συνεισφορά του επιλεγέντος υποψηφίου είναι η συνδρομή του στην Πιστοποίηση των 7 ετών με την εισαγωγή του στο CSAP Πρόγραμμα είναι 1.600 ευρώ)

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων: 30 Σεπτεμβρίου 2016

 

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά

Υποτροφίες: Μία υποτροφία MSc in Policies and Applied Methods for the Protection of the Environment

Το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. – Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε.) και το – ισότιμο και ομοταγές με τα ελληνικά ΑΕΙ – Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Ε.Π.Κ. – Τμήμα Διοίκησης, Διαχείρισης και Μάρκετινγκ) διοργανώνουν από κοινού, για δεύτερη ακαδημαϊκή χρονιά (ακ. έτος 2015-2016), το Διαϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στο αντικείμενο «Εφαρμοσμένες Πολιτικές και Τεχνικές Προστασίας Περιβάλλοντος»(Ε.Π.ΤΕ.Π.Π.). Οι Μεταπτυχιακές Σπουδές οδηγούν στη λήψη πλήρως αναγνωρισμένου (βλ. Υ.Α. 117540/Ε/28-8-13 του Υπ. Παιδείας) Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ).

Στο Π.Μ.Σ. – Ε.Π.ΤΕ.Π.Π. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι ή διπλωματούχοι Α.Ε.Ι. της ημεδαπής (δηλαδή, Πανεπιστημιακά και Πολυτεχνικά Τμήματα και Σχολές Α.Ε.Ι. καθώς και Τμήματα Α.Ε.Ι. του Τεχνολογικού Τομέα, δηλ. Τ.Ε.Ι. και Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν επιστημονική εξειδίκευση στην ευρύτερη γνωστική περιοχή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος και οι βασικές τους σπουδές παρουσιάζουν συνάφεια με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ. – Ε.Π.ΤΕ.Π.Π.

Το Πρόγραμμα εστιάζει στα ζητήματα και τις διαδικασίες εφαρμογής των τρεχουσών περιβαλλοντικών πολιτικών και πρακτικών σε επίπεδο εθνικό και περιφερειακό, διακρατικό, ευρωπαϊκό και διεθνές. Απευθύνεται κατ` εξοχήν σε στελέχη του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα και σε ελεύθερους επαγγελματίες κάθε ειδικότητας που ήδη δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε όλο το φάσμα υλοποίησης των περιβαλλοντικών πολιτικών, προσφέροντας γνώσεις άμεσα εφαρμόσιμες, επικαιροποιημένες και αντίστοιχες με την επαγγελματική ζήτηση. Αφορά δε ένα αντικείμενο (περιβάλλον), απαραίτητο σε κάθε έργο και μελέτη, σε βιομηχανικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες, το οποίο θα είναι πάντα επίκαιρο και προσφέρει ήδη πολλές επαγγελματικές διεξόδους.

Οι διδάσκοντες είναι διακεκριμένες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου, ανώτατα στελέχη της Διοίκησης και τεχνοκράτες διεθνούς εμπειρίας με κύριο χαρακτηριστικό την ενεργό συμμετοχή τους σε όλες τις σχετικές επαγγελματικές εφαρμογές, στο σχεδιασμό και στη λήψη των αποφάσεων (σύνταξη Οδηγιών Ε.Ε. και ελληνικής νομοθεσίας, πολιτικές αποφάσεις, τεχνικές προδιαγραφές κ.ά.).

Διάρκεια σπουδών: Τρία (3) εξάμηνα (συμπεριλαμβανομένης και της διπλωματικής εργασίας)
Αξία υποτροφίας: 5.000€ 
Ιστοσελίδα: www.environmentalprotection.gr

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων: 25 Αυγούστου 2016

 

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Υποτροφίες: Επιστήμες της Αγωγής & ΜΒΑ

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι αναγνωρισμένο τόσο από τα Υπουργεία Παιδείας της Κύπρου και της Ελλάδος, όσο και από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ομοταγές και ισότιμο προς τα ελληνικά ΑΕΙ, προσφέρει δε πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα προπτυχιακού (Bachelor), μεταπτυχιακού (Μaster) και διδακτορικού (Ph.D) επιπέδου.

To εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα που συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια λειτουργίας, είναι πρώτο στις προτιμήσεις και αποτελεί την κορυφαία εκπαιδευτική επιλογή για χιλιάδες νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη που επιλέγουν την Κύπρο για τις πανεπιστημιακές τους σπουδές.

Ως ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσφέρει αναγνωρισμένες σπουδές υψηλού επιπέδου σε 44 ειδικότητες μεγάλης ζήτησης. Για τη δράση Σπουδάζω με Υποτροφία το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παρέχει υποτροφίες για σπουδές στα ακόλουθα προγράμματα:

a. Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής (εξ Αποστάσεως).
Ο ωφελούμενος επιλέγει την κατεύθυνση της επιλογής του, ανάμεσα από τις 8 διαθέσιμες:

 1. Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση
 2. Ειδική Εκπαίδευση
 3. Θεωρία, Πρακτική και Αξιολόγηση Διδασκαλίας
 4. Μουσική Παιδαγωγική
 5. Τέχνες και Εκπαίδευση
 6. Εκπαιδευτική Τεχνολογία
 7. Διδακτική των Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών
 8. Διδακτική των Γλώσσας και της Λογοτεχνίας

Διάρκεια σπουδών: 1 έτος (πλήρης φοίτηση) έως 3 έτη (μερική φοίτηση)
Αξία υποτροφίας: 5.900 €

b. ΜΒΑ (εξ Αποαστάσεως) (mba.unic-greece.gr)
Τα ΜBA On Line, έχει την ιδιαιτερότητα να απευθύνεται σε πτυχιούχους όλως των ειδικοτήτων, να τους διευρύνει τη δυνατότητα των εναλλακτικών επαγγελματικών επιλογών πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους κρίσεων, να τους δίνει εξειδικευμένη γνώση σε ειδικότητες αιχμής και να τους βοηθά στην αξιολόγησή και στην παραπέρα εξέλιξή τους στο χώρο εργασίας.

Διάρκεια σπουδών: 1,5 έτος (πλήρης φοίτηση) έως 4 έτη (μερική φοίτηση)
Αξία υποτροφίας: 6.500 €

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων 5 Σεπτεμβρίου 2016

 

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη)

Υποτροφίες: Δύο υποτροφίες στους κάτωθι κλάδους:
Μια υποτροφία για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική
Μια υποτροφία για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική.

Υποτροφία για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική

Σκοπός του Προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στα γνωστικά αντικείμενα της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής καθώς επίσης και η δημιουργία ικανών στελεχών, τα οποία θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο χώρο των επιχειρήσεων ή της δημόσιας διοίκησης καθώς επίσης ικανά στελέχη που θα προωθήσουν την ανάπτυξη της έρευνας και των εφαρμογών της στην πράξη.

Διάρκεια σπουδών: 1 έτος (2 ακαδημαϊκά εξάμηνα)
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων 29 Αυγούστου 2016

Υποτροφία για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική

Το Πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις απαιτούμενες εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις καθώς και η δημιουργία άρτια εκπαιδευμένων στελεχών που επιθυμούν εξειδίκευση στο αντικείμενο της Εφαρμοσμένης Λογιστικής και της Ελεγκτικής.

Διάρκεια σπουδών: 2 έτη (4 ακαδημαϊκά εξάμηνα)
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων 29 Αυγούστου 2016

Περισσότερες πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα "Λογιστική και Χρηματοοικονομική" και "Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική" του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο www.accfin.uom.gr

 

ΒCA Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών (Αθήνα)

Υποτροφία: Τρείς υποτροφίες για Masters (μεταπτυχιακά προγράμματα) επιλογής του υποψηφίου.

Μια μακρόχρονη πορεία διαρκούς αναβάθμισης ανέδειξε το BCA σε έναν από τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ελλάδας. Oι καθηγητές που διδάσκουν στο BCA είναι κορυφαίοι στον τομέα τους και κάτοχοι, στην πλειοψηφία τους, μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών Ph.D και Master's διεθνώς αναγνωρισμένων πανεπιστημίων των H.Π.A. και της Μεγάλης Βρετανίας. Ταυτόχρονα, αποτελούν επίλεκτα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της χώρας.

Tα προγράμματα του BCA είναι franchised με βάση της αποκλειστικής του συνεργασίας με το London Metropolitan University, με αποτέλεσμα ο απόφοιτος του BCA να είναι και ταυτόχρονα απόφοιτος ενός εκ των μεγαλυτέρων και σταδιακά αναπτυσσόμενων Πανεπιστημίων της Μεγάλης Βρετανίας.

Oι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει ανάμεσα στα κάτωθι:

 1. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
 2. Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Μονάδων
 3. Τμήμα Ναυτιλίας και Μεταφορών

Επίσης, πρέπει να είναι σε θέση να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αποδεικτικά όταν τους ζητηθούν.

Διάρκεια σπουδών: 1 χρόνο
Αξία υποτροφίας: 11.000 €

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων 22 Σεπτεμβρίου 2016
Προσοχή: Στην υποτροφία δεν περιλαμβάνονται τα βιβλία και τα δικαιώματα εγγραφής στο συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο ~600 ευρώ τον χρόνο.

 

Athens Tech College

Υποτροφία: Μια (1) υποτροφία για τα πρόγραμμα MSc in Management of Business, Innovation & Technology

Η φιλοσοφία του Athens Tech College αφορά στην πρωτοποριακή διδασκαλία εξειδικευμένων γνώσεων τεχνολογίας της πληροφορίας και της επικοινωνίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Στην αποτελεσματική δικτύωση των σπουδαστών και των αποφοίτων μας με την επιχειρηματική κοινότητα. Στην συνεχής υποστήριξη των αποφοίτων μας από το δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών του BCA και της INTRACOM, από συμβούλους επιχειρήσεων και επενδυτές, με στόχο την αξιοποίηση των γνώσεών τους και την επιτυχημένη επιχειρηματική τους ταυτότητα. 
Το MSc in Management of Business, Innovation & Technology- ΜΒΙΤ είναι ένα πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που παρέχει στους συμμετέχοντες τις βάσεις και τους αναπτύσσει τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για μια επιτυχημένη διεθνή επαγγελματική καριέρα σαν διευθυντικά στελέχη στον κλάδο των Τεχνολογιών, της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών – ΤΠΕ. 
Είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να αναπτύξουν κρίσιμες δεξιότητες εταιρικής στρατηγικής διοίκησης, για διευθυντικά στελέχη που καλούνται να ασκήσουν ηγεσία και να πάρουν αποφάσεις στο πλαίσιο των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων και μεγάλων ανακατατάξεων στις παγκόσμιες ελεύθερες αγορές. Επίσης για στελέχη επιχειρήσεων που είναι υπεύθυνα για την εμπορική εκμετάλλευση τεχνολογιών αιχμής και καινοτόμων ιδεών.

Έναρξη: 1ο εξάμηνο (Οκτώβριος) ή 2ο εξάμηνο (Φεβρουάριος)
Διάρκεια: 1 Έτος (Full Time ) / 2 Έτη (Part Time)
Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά
Ωράριο φοίτησης: Βραδινό καθημερινές και 1 Σάββατο το μήνα πρωινό

Καταληκτική ημερομηνία : 1η Σεπτεμβρίου 2016

 

IST College

Υποτροφία: Μία υποτροφία επιλογής του υποψηφίου

To IST στηρίζει το πρόγραμμα της Equal Society «Σπουδάζω με υποτροφία» και ανακοινώνει την προκήρυξη για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 μίας (1) υποτροφίας πλήρους φοίτησης σε ένα από τα κάτωθι μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει σε συνεργασία με το London South Bank University:

 1. MBA (Master in Business Administration)
 2. MSc International Tourism and Hospitality Management
 3. MSc Accounting with Finance
 4. MSc International Accounting and Finance
 5. MSc Web & Mobile Computing
 6. MSc Internet & Database systems

Ο νικητής της υποτροφίας θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις εγγραφής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της επιλογής του, όπως αυτές περιγράφονται στον οδηγό σπουδών ή/και στην ιστοσελίδα του IST.

Σημείωση:Η υποτροφία πλήρους φοίτησης καλύπτει το σύνολο των διδάκτρων του IST. Δεν καλύπτει τα δίδακτρα του συνεργαζόμενου με το IST πανεπιστημίου.

Διάρκεια σπουδών: 15 μήνες
Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά
Καταληκτική ημερομηνία : 1η Σεπτεμβρίου 2016
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του IST, επισκεφθείτε το www.ist.edu.gr

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο