Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Σεμινάρια Μεθοδολογίας Υπ. Διδακτόρων από το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του ΕΚΠΑ

Το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής (ΕΕΕΠ) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) διοργανώνει για τρίτη χρονιά σεμινάρια μεθοδολογίας που απευθύνονται σε υποψήφιους διδάκτορες που εκπονούν διατριβή στις διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές ή στην πολιτική επιστήμη. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2018 (Αιόλου 42-44, 10560 Μοναστηράκι).

Τα σεμινάρια αποτελούν μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος Jean Monnet Module 2015-2018 “Moving the EU forward”, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περιλαμβάνουν 5 διαλέξεις συνολικής διάρκειας 20 ωρών, που θα καλύψουν τις εξής θεματικές ενότητες: διαμόρφωση ερευνητικής πρότασης, μέθοδοι ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης, μεικτές μέθοδοι και εισαγωγή σε Ευρωπαϊκές και Ελληνικές ερευνητικές υποδομές: online εύρεση και ανάλυση ερευνητικών δεδομένων. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Στόχος των σεμιναρίων είναι να ενισχύσουν τις ερευνητικές δεξιότητες των υποψηφίων διδακτόρων, παρέχοντας θεωρητική και πρακτική γνώση σε μεθοδολογικά ζητήματα και εργαλεία ανάλυσης, που είναι απαραίτητα για την εκπόνηση της διατριβής τους.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται σε 25 Υπ. Διδάκτορες, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η ενεργός συμμετοχή τους και ο εποικοδομητικός διάλογος με τους διδάσκοντες.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε Σεμιναριακές Σημειώσεις.

 

Εγγραφή: Δωρεάν

Γλώσσα εργασίας: ελληνικά

Ημερομηνία διεξαγωγής: 6-15/2/2018

Διάρκεια: 5 ημέρες

Χώρος: Αιόλου 42-44, 105 60, Αθήνα (Μοναστηράκι)

Συμμετέχοντες: 25 υπ. διδάκτορες ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με ειδίκευση στους τομείς των διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών και της πολιτικής επιστήμης

 

Συνοπτικό πρόγραμμα

To συνοπτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.

 

PhD Seminar Notes

Τα PhD Seminar Notes θα ανακοινωθούν αργότερα.

 

Διαδικασία συμμετοχής

Η επιλογή θα γίνει με βάση την ημερομηνία αποστολής του ενδιαφέροντος συμμετοχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή* μέχρι 22/1/2018, αποστέλλοντας στη διεύθυνση info-eeep@pspa.uoa.gr τα παρακάτω στοιχεία:

  • Όνομα/Επώνυμο

  • Τμήμα/Τομέας/Εργαστήριο

  • Επιβλέπων καθηγητής

  • Έτος έναρξης εκπόνησης διδακτορικού

  • Τηλέφωνο επικοινωνίας

* Η αποστολή θα πρέπει να γίνει από πανεπιστημιακή διεύθυνση.

Όσοι επιλεγούν θα ενημερωθούν με e-mail μετά τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το διάγραμμα των διαλέξεων, σημειώσεις και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο