Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Rendez-Vous Campus France: Οι μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Campus France σας προσκαλούν την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 στις 5.00 μ.μ. να παρακολουθήσετε την εκδήλωση με θέμα: “Rendez-vous Campus France. Οι μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία!”

Η διάλεξη θα λάβει μέρος στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και θα μεταδοθεί συγχρόνως στο Facebook (δείτε εδώ τη σελίδα του event στο Facebook).

Είσοδος Ελέυθερη

Το τελευταίο «Rendez-vous Campus France» του 2021 είναι αφιερωμένο στις μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς είναι η κατάλληλη περίοδος για να αρχίσει η υλοποίηση ενός σχεδίου μεταπτυχιακών σπουδών στη Γαλλία. Πριν ακόμα λάβουν το πτυχίο τους, οι Έλληνες φοιτητές καλούνται τη χρονική αυτή περίοδο, να ενημερωθούν για τα διάφορα προγράμματα σπουδών που τους παρέχονται στη Γαλλία, καθώς και για τις υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης. Για να κάνουν μια στοχευμένη και αποτελεσματική επιλογή, θα πρέπει να έχουν ακριβή εικόνα του γαλλικού συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης, των διαφόρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και προγραμμάτων.

Γι’ αυτό το σκοπό, η διάλεξη θα εστιάσει στη διάρθρωση των σπουδών στη Γαλλία, στην αναζήτηση του προγράμματος σπουδών, στις διαδικασίες εισαγωγής στα μεταπτυχιακά προγράμματα, στα προγράμματα υποτροφιών, στη φοιτητική ζωή στη Γαλλία.

Όπως και σε όλες τις συναντήσεις «Rendez-vous Campus France», το λόγο θα λάβουν Έλληνες φοιτητές που έχουν ήδη βιώσει την εμπειρία των σπουδών στη Γαλλία, και επιθυμούν να τη μοιραστούν με το κοινό. Οι alumni θα αφηγηθούν την εμπειρία τους και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει ερωτήματα.

Τα βασικά σημεία της διάλεξης θα είναι: Η οργάνωση των σπουδών στη Γαλλία, η αναζήτηση του προγράμματος σπουδών, οι διαδικασίες εισαγωγής στα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα προγράμματα υποτροφιών, η φοιτητική ζωή στη Γαλλία.

Επικοινωνίαathenes@campusfrance.org

Περισσότερες Πληροφορίες

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο