Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

QS World University Rankings 2022: Ποια είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

Δημοσιεύθηκε η ετήσια κατάταξη World University Rankings της QS, που περιλαμβάνει τα 1300 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και θεωρείται μια από τις σημαντικότερες λίστες παγκόσμιας κατάταξης πανεπιστημίων. 

Για τις κατατάξεις της QS λαμβάνονται στοιχεία από βιβλιογραφική βάση επιστημονικών δημοσιεύσεων (Scopus) που αφορούν στην ερευνητική δραστηριότητα που αναπτύσσεται από καθηγητές και ερευνητές των αξιολογούμενων Πανεπιστημίων. Επίσης, συνυπολογίζονται ο διεθνής χαρακτήρας του Ιδρύματος, και η φήμη του, τόσο στον χώρο της αγοράς, σύμφωνα με την άποψη περισσότερων από 75.000 διευθυντών και στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών, όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο, με τη συμμετοχή πάνω από 130.000 ακαδημαϊκών. Φέτος αξιολογήθηκαν πανεπιστήμια από 97 χώρες παγκοσμίως.

Ξεκινώντας από την κορυφή, το MIT ειναι το καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο για 10η συνεχή χρονιά. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν το Oxford και το Stanford. Όπως είναι φυσικό, στη λίστα με τα 20 καλύτερα πανεπιστήμια συμπεριλαμβάνονται φημισμένα ιδρύματα της Αμερικής και της Ευρώπης, όπως το Princeton, το Columba, το Yale, το University of Οxford, το Cambridge University, το UCL και το Imperial. Το ETH Zurich και το EPFL είναι δύο Πανεπιστήμια της Ελβετίας που συμπεριλαμβάνονται στα 20 καλύτερα πανεπιστήμια, όπως επίσης δύο πανεπιστήμια της Σιγκαπούρης και δύο του Πεκίνου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 26 Πανεπιστήμια της Ασίας είναι μέσα στα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα καλύτερα 20 πανεπιστήμια του κόσμου όπως διαμορφώθηκαν στην κατάταξη QS World University Rankings 2022.

 1. Massachusetts Institute of Technology (MIT)
 2. University of Oxford
 3. Stanford University
 4. University of Cambridge
 5. Harvard University
 6. California Institute of Technology (Caltech)
 7. Imperial College London
 8. ETH Zurich - Swiss Federal Institute of Technology
 9. UCL
 10. University of Chicago
 11. National University of Singapore (NUS)
 12. Nanyang Technological University, Singapore (NTU)
 13. University of Pennsylvania
 14. EPFL
 15. Yale University
 16. The University of Edinburgh
 17. Tsinghua University
 18. Peking University
 19. Columbia University
 20. Princeton University

   
Δείτε αναλυτικά την κατάταξη με τα καλύτερα πανεπιστήμια αλλά και συνολικά πώς βαθμολογήθηκαν τα 1.300  πανεπιστήμια του κόσμου, εδώ.

Δείτε, επίσης, την κατάταξη με τα καλύτερα ελληνικά και κυπριακά πανεπιστήμια: 

Θέση: Πανεπιστήμιο

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο