Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το πρώτο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα σε Σχεδίαση Διαστημικών Συστημάτων

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του πρώτου μεταπτυχιακού στην Ελλάδα στον τομέα της Διαστημικής Τεχνολογίας και συγκεκριμένα στη Σχεδίαση Διαστημικών Συστημάτων (Msc in Space Systems Design).

Επιστημονικός συντονιστής του Προγράμματος είναι ο Καθηγητής Περικλής Παπαδόπουλος (Department of Aerospace Engineering, San Jose State University, USA and NASA), ενώ όλοι οι διδάσκοντες είναι υψηλών προδιαγραφών και αναγνωρισμένοι στα επιστημονικά πεδία της ειδικότητας τους.  Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εξασφάλισε συνεργασία με το Von Karman Institute for Fluid Dynamics (Βέλγιο), ένα από τα κορυφαία ερευνητικά ινστιτούτα της Ευρώπης στο τομέα της αεροδιαστημικής .

Το Π.Μ.Σ. εξειδικεύεται στον επιστημονικό τομέα του διαστήματος, που αναγνωρίζεται διεθνώς ως ο νέος τομέας μεγάλου ενδιαφέροντος με πολλές εφαρμογές σε διαφορετικά πεδία. Εκτιμάται ότι η διαστημική βιομηχανία το 2020 θα έχει φτάσει σε μεγέθη περίπου 1 τρις USD. Ενδεικτικά πεδία εφαρμογών είναι: 

  • Αγροτικές εφαρμογές (γεωργία ακριβείας, χαρτογράφηση υγείας καλλιεργειών, εντοπισμός παρασίτων, παρακολούθηση παράνομων καλλιεργειών)
  • Εφαρμογές δασοκομίας (χαρτογράφηση δασικών αποθεμάτων, παρακολούθηση πυρκαγιών – εκτίμηση καταστροφών από πυρκαγιές, παρακολούθηση παράνομης αποψίλωσης δασών)
  • Διαχείριση κινδύνων (παρακολούθηση αστικής ανάπτυξης, παρακολούθηση της κάλυψης του εδάφους, ταξινόμηση των τρόπων κάλυψης του εδάφους)
  • Παρακολούθηση καταστροφών (παρακολούθηση πλημμυρών)
  • Θαλάσσιες εφαρμογές (ανίχνευση πλοίων, παρακολούθηση πετρελαιοκηλίδων, υδρολογία)
  • Άμυνα και ασφάλεια (σχεδίαση αποστολών, επίγνωση κατάστασης, ανάλυση και παρακολούθηση βασικών περιοχών και υποδομών ενδιαφέροντος, ανίχνευση/αναγνώριση/ταυτοποίηση στρατιωτικών οχημάτων, αεροσκαφών και πλοίων, ταυτοποίηση συγκεκριμένων υποδομών όπως σιδηρόδρομοι και πύργοι ελέγχου)
  • Διαχείριση φυσικών πόρων (διαχείριση υδάτων, βελτιστοποίηση υποδομών ενέργειας, εντοπισμός αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, αποτύπωση διατάξεων σεισμικής δραστηριότητας, εξερεύνηση και χαρτογράφηση ορυκτών κοιτασμάτων)

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική ενώ τα μαθήματα του Προγράμματος θα γίνονται στην Αθήνα. Ωστόσο όλα τα μαθήματα θα είναι διαθέσιμα και online μέσω διαδικτύου.  

Η διάρκεια του Προγράμματος είναι τέσσερα εξάμηνα και οι φοιτητές θα πρέπει να παρακολουθήσουν τρία εξάμηνα μαθημάτων ενώ το τέταρτο εξάμηνο θα είναι αφιερωμένο στην πτυχιακή εργασία.

Τα δίδακτρα του προγράμματος ανέρχονται σε 5000 ευρώ. 

Για να δείτε το πρόγραμμα σπουδών και την αναλυτική προκήρυξη πατήστε εδώ

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο