Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προσομοίωση ευρωπαϊκών οργάνων "Athens EU Model 2018"

Το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση προσομοίωσης  οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Athens EU Model 2018", η οποία θα πραγματοποιηθεί 24-27 Απριλίου 2018, στο κτήριο του Τμήματος, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αιόλου 42-44, Μοναστηράκι. Το "Athens EU Model" είναι μια από τις δραστηριότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος Jean Monnet Module 2015-2018 "Moving the EU forward", που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το "Athens EU Model"  είναι μια τετραήμερη προσομοίωση δύο οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου των Υπουργών. Οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν τον ρόλο Επιτρόπων ή  Υπουργών του Συμβουλίου της ΕΕ, και θα προωθήσουν τις θέσεις τους μέσα από την διαπραγμάτευση σχετικά με ένα ζήτημα πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

58 νέοι από κράτη-μέλη της ΕΕ με διαφορετικό πολιτισμικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην προσομοίωση. Ο κυριότερος εκπαιδευτικός στόχος του "Athens EU Model" είναι η αφύπνιση και η ενεργοποίηση των νέων σε σύγχρονα ζητήματα πολιτικής της ΕΕ. Οι συμμετέχοντες θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε συγκεκριμένες διαστάσεις της Ευρωπαϊκής πολιτικής και των πολιτικών που ακολουθούνται, ενώ θα αποκτήσουν μια βιωματική εμπειρία της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου. Επιπλέον, η προσομοίωση αποσκοπεί στην καλλιέργεια των επικοινωνιακών και διαπραγματευτικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, στην ενθάρρυνση του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας.

Προπαρασκευαστικές διαλέξεις και σχετικό υλικό

Η προετοιμασία των συμμετεχόντων κρίνεται απαραίτητη για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή επίδοση και η ενεργός συμμετοχή των φοιτητών, καθώς και οι ευρύτεροι στόχοι της προσομοίωσης. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν τους οδηγούς μελέτης (study guides) και σχετικό υλικό αμέσως μετά την επιλογή τους και θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 3 προπαρασκευαστικές διαλέξεις, συνολικής διάρκειας 9 ωρών, σχετικά με τις θεσμικές διαδικασίες, τεχνικές διαπραγμάτευσης και το θέμα προς συζήτηση που θα αφορά τις προοπτικές ένταξης των Βαλκανικών κρατών.

Athens EU Model Guidelines

Τα Athens EU Model Guidelines θα ανακοινωθούν αργότερα.

Αίτηση συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν στην προσομοίωση είτε σε θέση προεδρείου, είτε σε θέση αντιπροσώπου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 30η Νοεμβρίου 2017 για τα προεδρεία και η 16η Φεβρουαρίου 2018 για τους αντιπροσώπους. Οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση και για τις δύο θέσεις ταυτόχρονα. Σε περίπτωση που υποβάλουν αίτηση για προεδρείο και δεν την λάβουν, τότε μπορούν να καταθέσουν και αίτηση για θέση αντιπροσώπου.

Οι επιτυχείς υποψήφιοι θα ενημερωθούν κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Δεκεμβρίου και του Μαρτίου αντίστοιχα.

Η φόρμα συμμετοχής για τα προεδρεία είναι διαθέσιμη εδώ και για τους αντιπροσώπους εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες στο eeep.pspa.uoa.gr

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο