Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση για Δήλωση Συμμετοχής στον Β΄ Κύκλο του "Junior Coding Academy"

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κόμβος Διαδραστικής Μεταφοράς Γνώσης - InterMediaKT σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) σας προσκαλούν σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη δυνατοτητα εκπαίδευσης στα πλαίσια του 2ου γύρου του Έργου Junior Coding Academy.

Σκοπός του Junior Coding Academy είναι η Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών και η διδασκαλία των μαθητών από τους Εκπαιδευτικούς (ένα τμήμα ανά εκπαιδευτικό) με σκοπό την εκμάθηση βασικών εννοιών προγραμματισμού σε περιβάλλον Scratch, ανάπτυξης παιχνιδιών και δραστηριοτήτων Arduinο. Με την παρούσα πρόσκληση καλούμε τους Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, να συμμετέχουν στη εκπαίδευσή τους αλλά και να οργανώσουν την αντίστοιχη διδασκαλία στο σχολείο τους ως επιμορφωτές των μαθητών τους.

Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί από 16 Απριλίου έως 25 Μαΐου του 2018, θα προσφερθεί δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί με την μέθοδο της μεικτής μάθησης. Για τις ανάγκες της επιμόρφωσης θα αξιοποιηθεί εκπαιδευτικό υλικό που θα είναι διαθέσιμο στους επιλαχόντες, μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως 15 Απριλίου συμπληρώνοντας την Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής, επιλέγοντας αρχικά ποιο πό τα παρακάτω μαθήματα επιθυμείτε να παρακολουθήσετε:

- Εισαγωγή στο Scratch
- Παιχνίδια με το Scratch
- Block & Arduinο

Με την επιλογή του μαθήματος, θα δημιουργηθεί μοναδικός λογαριασμός με τα σχετικά στοιχεία (username/ password) για το σχολείο σας ώστε να χρησιμοποιείτε για την είσοδό σας στο online εκπαιδευτικό περιβάλλον/ υλικό.

Σε περίπτωση υπεράριθμων δηλώσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας υποβολής της δήλωσης. Προηγούνται οι δηλώσεις που αφορούν Τμήματα σχολείων τα οποία απαρτίζονται από μεγάλο ποσοστό κοριτσιών αλλά και μαθητών διαφορετικών εθνοτήτων. Οι Εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν θα λάβουν Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης καθώς και Βεβαίωση Επιμόρφωσης.

Σχετικό Χρονοδιάγραμμα:

- Έως Κυριακή 15/4: Συμπλήρωση της φόρμας κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΕΔΩ
- Έως Δευτέρα 16/4: Αποστολή στοιχείων σχολικών λογαριασμών για την είσοδό σας στο online εκπαιδευτικό περιβάλλον/ υλικό.
- Από Δευτέρα 16/4 έως και Παρασκευή 25/5: Ολοκλήρωση τουλάχιστον του ενός εκ των τριών προαναφερόμενων μαθημάτων
- Έως Παρασκευή 8/6: Mε τη σχετική αναφορά εκπαιδευτικού (θα αποσταλεί προς συμπλήρωση), θα σταλούν οι Βεβαιώσεις Επιτυχούς Ολοκλήρωσης και Επιμόρφωσης.

Master's Studies 2018

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο