Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση ένταξης στον 3ο κύκλο του προγράμματος «Incubator» της Solidarity Μission

Έχεις μια επιχειρηματική ιδέα με κοινωνικό ή περιβαλλοντικό σκοπό; Δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα «Incubator» του Solidarity Mission και δημιούργησε μια βιώσιμη κοινωνική επιχείρηση!

Το Solidarity Mission, ανακοινώνει την έναρξη του τρίτου κύκλου του Προγράμματος «Incubator – Θερμοκοιτίδα Κοινωνικών Επιχειρήσεων» και προσκαλεί νέους που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 8/11/2016.

Το πρόγραμμα «Incubator» απευθύνεται σε τελειόφοιτους και απόφοιτους Πανεπιστημίων και Τεχνικών Σχολών οι οποίοι επιθυμούν να επιλύσουν κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, μέσω βιώσιμων επιχειρηματικών λύσεων, δημιουργώντας τη δική τους κοινωνική επιχείρηση

Για τον σχεδιασμό και την ίδρυση των νέων αυτών επιχειρήσεων, το Solidarity Mission μέσα από τη Θερμοκοιτίδα Κοινωνικών Επιχειρήσεων παρέχει εκπαιδευτικές, υποστηρικτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες επιχειρηματικότητας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλύπτει πλήρως όλα τα θέματα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας (άνάπτυξη ιδέας & επιχειρηματικού μοντέλου, έρευνα αγοράς, νομικά και φορολικά θέματα, πηγές χρηματοδότησης κ.α.) ενώ δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων και στην ανάπτυξη της ομαδικότητας μεταξύ των μελών της κοινωνικής επιχείρησης. Παράλληλα, θα υπάρξουν συνεδρίες coaching και mentoring από επαγγελματίες  coaches και στελέχη επιχειρήσεων, δυνατότητα συμμετοχής σε networking events καθώς και παροχή συνεργατικού χώρου εργασίας με πλήρη εξοπλισμό (co-working space).

Οι συμμετέχοντες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Incubator το οποίο θα έχει διάρκεια 4 μηνών μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων τους & προσωπική συνέντευξη. Τα σημαντικότερα κριτήρια για την αξιολόγηση και την επιλογή των αιτήσεων είναι η επιχειρηματική ιδέα να έχει ως σκοπό τη λύση κάποιου κοινωνικού ή περιβαλλοντικού προβλήματος και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την υποστήριξη των νέων που επιθυμούν να επιχειρήσουν κοινωνικά και οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες και online αίτηση μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://solidaritymission.org/incubator/

Υποστηρικτές του Προγράμματος:
Ευρωπαϊκή Πίστη
Positivity Coaching
Europe Direct Δήμου Αθηναίων

Λίγα λόγια για το Solidarity Mission:
Το Solidarity Mission είναι ένα κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας για την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα με έδρα την Αθήνα. Αποστολή του είναι η ενδυνάμωση των κοινωνικών επιχειρηματιών και η υποστήριξή τους στην επίτευξη των κοινωνικών και περιβαλλοντικών σκοπών τους.

Όλοι οι συντελεστές των προγραμμάτων στο Solidarity Mission πιστεύουν ότι η συνεργασία, η ομαδικότητα και η αποτελεσματική επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας παράγοντες της επιτυχίας των κοινωνικών επιχειρήσεων. Για αυτόν τον λόγο στο πρόγραμμα εφαρμόζονται καινοτόμες μέθοδοι ενδυνάμωσης και ανάπτυξης, όπως coaching και mentoring, και χρησιμοποιούνται σύγχρονα εργαλεία ολιστικής προσέγγισης, όπως το transformation game και η συστημική αναπαράσταση.

Ιστοσελίδα: http://www.solidaritymission.org/

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο