Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη μεταπτυχιακού προγράμματος στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων ΜΒΑ»

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2017- -2018 τριάντα (30) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων ΜΒΑ» (ΜΒΑ Food Business Management).

Αντικείμενο των Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων όπως αυτή αναπτύσσεται και εξελίσσεται στη σύγχρονη εποχή.

Η βιομηχανία τροφίμων είναι ο πιο σημαντικός κλάδος της ελληνικής μεταποίησης. Ο κλάδος κατέχει εξέχουσα θέση στην ελληνική οικονομία συνεισφέροντας σημαντικά στο σύνολο της οικονομίας και παρουσιάζει την υψηλότερη συμβολή σε όλα τα βασικά μεγέθη της μεταποίησης. Αποτελεί έναν κλάδο ιδιαιτέρως δυναμικό, ανταγωνιστικό και εξωστρεφή.

Το συγκεκριμένο ΠΜΣ θα επιτρέπει στους φοιτητές να έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον των επιχειρήσεων τροφίμων, μέσω  case-studies που βασίζονται σε πραγματικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής οικονομίας και του συγκεκριμένου κλάδου καθώς και μέσω επισκέψεων στις επιχειρηματικές μονάδες παραγωγής προϊόντων. 

Το πλαίσιο του προγράμματος σπουδών αναπτύσσει μία ολοκληρωμένη άποψη αναφορικά με την εκπαίδευση και δίνει βαρύτητα πέρα από την αφομοίωση γνώσεων και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των επικοινωνιακών, διανοητικών και διαπροσωπικών χαρακτηριστικών και ικανοτήτων των φοιτητών.

Ο στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κρίσης των φοιτητών, της αναλυτικής και συνθετικής τους σκέψης, η μετάδοση γόνιμης γνώσης, η αποφυγή της αποστήθισης, η εκμάθηση του τρόπου εργασίας σε ομάδες, η καλλιέργεια της ικανότητας αποτελεσματικής γραπτής και προφορικής επικοινωνίας, επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων καθώς και στρατηγικής σκέψης. 

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα είναι πλήρους και υποχρεωτικής φοίτησης και απευθύνεται σε πτυχιούχους φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής και αλλοδαπής, θετικών, οικονομικών και συναφών επιστημών που ενδιαφέρονται να καταξιωθούν ως ικανά και πλήρως καταρτισμένα στελέχη στο χώρο των Επιχειρήσεων Τροφίμων.
Οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • να είναι πτυχιούχοι ελληνικών ή αναγνωρισμένων, νομοταγών ξένων τμημάτων Πανεπιστημίων με ειδικότητα στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων ή
  • να είναι πτυχιούχοι άλλων ειδικοτήτων Θετικών, Οικονομικών, Πολυτεχνικών και Γεωπονικών Σχολών της Ελλάδος ή Πανεπιστημίων της αλλοδαπής, ισοτίμων προς τα ελληνικά και τέλος
  • να είναι πτυχιούχοι τμημάτων Α.Τ.Ε.Ι. αντιστοίχων ειδικοτήτων

Οι αιτήσεις συμμετοχής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων ΜΒΑ» (ΜΒΑ Food Business Management) παρατείνονται μέχρι και τις 18 Σεπτεμβίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Ιστοσελίδα μεταπτυχιακού προγράμματος

Προκήρυξη ΜΒΑ 2017-2018

Βίντεο παρουσίασης ΜΒΑ

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο