Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη μεταπτυχιακού "Πληροφορική και Υπολογιστική Βιοϊατρική" από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική και το Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργανώνουν και λειτουργούν Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Πληροφορική και Υπολογιστική Βιοϊατρική», στις εξής κατευθύνσεις:

α) «Υπολογιστική Ιατρική και Βιολογία»

β) «Πληροφορική με εφαρμογές στην Ασφάλεια, Διαχείριση Μεγάλου Όγκου Δεδομένων και Προσομοίωση»

Αντικείμενο – Σκοπός

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ) στοχεύει στην ειδίκευση πτυχιούχων επιστημόνων στους τομείς α) της Υπολογιστικής Ιατρικής και Βιολογίας (ροή Βιοϊατρικής) και β) της ασφάλειας υπολογιστικών και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, της διαχείρισης μεγάλου όγκου δεδομένων, και της προσομοίωσης (ροή Πληροφορικής).

Σκοπός του ΔΠ.Μ.Σ. είναι η επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση των φοιτητών στα παραπάνω αντικεί μενα και η ανάπτυξη συναφών ερευνητικών δραστηριοτήτων και εφαρμογών.

Κατηγορίες Πτυχιούχων που γίνονται δεκτοί

Στο Δ.Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών και Τμημάτων Πληροφορικής, Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Φυσικής, Μαθηματικών, Βιολογίας και άλλων συναφών Τμημάτων πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Χρονική διάρκεια

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα.

Αριθμός Εισακτέων

Ο αριθμός εισακτέων είναι 60 άτομα το έτος (30 ανά κατεύθυνση).

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα του προγράμματος ανέρχονται σε 1500 ευρώ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 15 Φεβρουαρίου 2015.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στα Τμήματα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική και Πληροφορικής με έδρα τη Λαμία.

Για το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού πατήστε εδώ

Για την αναλυτική προκήρυξη πατήστε εδώ

Από τη σελίδα μας στο facebook μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις και προθεσμίες υποβολής αιτήσεων όλων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Τέλος από τον πίνακα της κεντρικής μας σελίδας http://www.eduguide.gr/ μπορείτε να  εξερευνήσετε την πληρέστερη βάση δεδομένων με τα μεταπτυχιακά προγράμματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και αναζητήσετε μεταπτυχιακά προγράμματα με βάση τα κριτήρια που σας ενδιαφέρουν.

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο