Προγράμματα Υποτροφιών για Νέους Κτηνοτρόφους και Εκπαίδευσης για Παραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Εκπαιδευτικά Νέα

Ανακοινώθηκε η έναρξη υλοποίησης του προγράμματος ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ, καθώς και το πρόγραμμα υποτροφιών για νέους κτηνοτρόφους από τη ΔΕΛΤΑ, με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το καθένα από τα προγράμματα.

 

Πρόγραμμα ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ

Το πρόγραμμα ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ είναι ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της Αγροδιατροφικής Εκπαίδευσης που υλοποιείται με χρηματοδότηση του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP (Αγωγός καλής ενέργειας) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, στο πλαίσιο των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του Έργου TAP. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή (ΑΓΣ) και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) μετέχουν στο πρόγραμμα ως φορείς υλοποίησης.

Ειδικότερα, η ΑΓΣ υλοποιεί δράσεις εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, οι οποίες απευθύνονται σε παραγωγούς, μικρές επιχειρήσεις και συνεργατικά επιχειρηματικά σχήματα που ενδιαφέρονται να αναδείξουν τα προϊόντα τους. Η εκπαίδευση αυτή καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του αγροδιατροφικού τομέα, από τη σπορά μέχρι το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις ή ακόμη και τις εξαγωγές.

Στα πλαίσια του προγράμματος ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ θα εκπαιδευτούν συνολικά 300 παραγωγοί, σε προεπιλεγμένα προϊόντα, που καλλιεργούνται στη γεωγραφική περιοχή από όπου διέρχεται ο αγωγός ΤΑΡ και στις κοινότητες που επηρεάζονται από την κατασκευή του έργου στις τρεις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι περιοχές που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα με τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται:

Νομός - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

 • Έβρου - Ελαιοκομία
 • Ροδόπης - Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά
 • Ξάνθης - Ζαχαροκάλαμο-Πετιμέζι
 • Δράμας - Μελισσοκομία, Προϊόντα μέλισσας και τουριστικές επιχειρήσεις
 • Καβάλας - Μελισσοκομία, Προϊόντα μέλισσας και τουριστικές επιχειρήσεις
 • Σέρρες - Αιγοπροβατοτροφία
 • Θεσσαλονίκης - Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά, Αγελαδοτροφία
 • Πέλλας - Μελισσοκομία, Προϊόντα μέλισσας και τουριστικές επιχειρήσεις, Καρποφόρα δέντρα
 • Κοζάνης - Αιγοπροβατοτροφία, Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά, Καρποφόρα δέντρα
 • Καστοριά - Φασόλια, Μελισσοκομία, Προϊόντα μέλισσας και τουριστικές επιχειρήσεις
 • Φλώρινας - Αιγοπροβατοτροφία, Μελισσοκομία, Προϊόντα μέλισσας και τουριστικές επιχειρήσεις

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.
H καταληκτική ημερομηνία υποβολή αιτήσεων είναι η 31η Ιανουαρίου 2018. Για να κάνετε αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα πατήστε εδώ.

 

Πρόγραμμα Υποτροφιών για νέους κτηνοτρόφους

Η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά πρόγραμμα υποτροφιών για νέους κτηνοτρόφους, παρέχοντας 15 υποτροφίες για τεχνική εκπαίδευση διαχείρισης της κτηνοτροφικής μονάδας με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Οι υποτροφίες δίνονται στο πλαίσιο του «Σχεδίου Δράσης Γαία», το οποίο υλοποιεί η εταιρεία, για τη στήριξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας, αλλά και της διαχρονικής στρατηγικής της εταιρείας για στήριξη και ενθάρρυνση των νέων.

Κατά τη διάρκεια του επιτυχημένου πρώτου κύκλου εκπαιδεύσεων του 2017, εκπαιδεύτηκαν 14 νέοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι παρακολούθησαν επαγγελματικά σεμινάρια στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, με στόχο τη παροχή εμπεριστατωμένης τεχνικής εκπαίδευσης σε θέματα ορθών κτηνοτροφικών και επιχειρηματικών πρακτικών. Το πρόγραμμα υποτροφιών θα υλοποιηθεί με τον ίδιο στόχο και το 2018. Αίτηση για τις υποτροφίες μπορούν να υποβάλουν παιδιά κτηνοτρόφων συνεργατών της ΔΕΛΤΑ, που εργάζονται στην κτηνοτροφική επιχείρηση και προτίθενται σταδιακά να την αναλάβουν με αξιώσεις και να βελτιώσουν τη βιωσιμότητά της, καθώς και νέοι που επιθυμούν να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία. 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

eduguide App
Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα