Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προγράμματα υποτροφιών από το Γαλλικό Ίδρυμα Μαθηματικών Επιστημών των Παρισίων

Προγράμματα υποτροφιών από το Γαλλικό Ίδρυμα Μαθηματικών Επιστημών των Παρισίων

To Ίδρυμα Μαθηματικών Επιστημών των Παρισίων προσφέρει τις ακόλουθες ευκαιρίες για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, σε αξιόλογους επιστήμονες καθώς και σε φοιτητές άριστων επιδόσεων και εξαιρετικού επιπέδου.

 - Έδρα Αριστείας:

Το πρόγραμμα Αριστείας έχει ως σκοπό να φιλοξενήσει σε πρώτη φάση, έναν αλλοδαπό μαθηματικό σε ένα ή περισσότερα συνεργαζόμενα εργαστήρια με το Ίδρυμα. Όλοι οι τομείς των μαθηματικών μπορούν να επιλεγούν. Ο υπότροφος θα έχει χρηματοδότηση για παραμονή από 6 έως 12 μήνες (ενδεχομένως διανεμημένους σε δύο ακαδημαϊκά έτη).

Ο μισθός του κατόχου της Έδρας θα είναι 6 200 € καθαρά μηνιαίως.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

-από έως 31 Οκτωβρίου 2015 για την κατάθεση προσχεδίου

-από 1η Οκτωβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2015  για ηλεκτρονική υποβολή αίτησης

Επικοινωνία: chairesenior@fsmp.fr,

 

- Πρόγραμμα για νέους ερευνητές :

Το Ίδρυμα επιλέγει νέες/νέους μαθηματικούς ή μηχανικούς υπολογιστών και τους προτείνει να πραγματοποιήσουν την έρευνά τους στα εργαστήριά του για μερικούς μήνες.

Το πρόγραμμα για νέους ερευνητές μπορεί να διαρκέσει 4, 6 ή 12 συνεχόμενους μήνες. Το Ίδρυμα θα χρηματοδοτήσει συνολικά ένα πρόγραμμα διάρκειας έως 12 μηνών ανά ακαδημαϊκό έτος.

 Οι υποψήφιοι που θα γίνουν δεκτοί θα λαμβάνουν καθαρή μηνιαία υποτροφία ύψους 3 000 €, και ένα επιπλέον επίδομα στέγασης. Θα έχουν επιπλέον στη διάθεσή τους λειτουργικό προϋπολογισμό 10 000 €, για τη διάρκεια του συμβολαίου τους.

Οι υπότροφοι θα πραγματοποιήσουν την έρευνά τους σ’ένα από τα εργαστήρια που συνεργάζονται με το Ίδρυμα.

Θα παραδώσουν επίσης,  20 ώρες μαθημάτων διδακτορικού επιπέδου.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: από 1η Οκτωβρίου 2015 έως 10 Δεκεμβρίου 2015

Επικοινωνία: chairejunior@fsmp.fr

 

- Πρόγραμμα για μεταδιδακτορικούς φοιτητές

Αυτή τη χρονιά, το Ίδρυμα Μαθηματικών Επιστημών των Παρισίων χρηματοδοτεί 18 μεταδιδακτορικά έτη στα μαθηματικά ή στη βασική επιστήμη της πληροφορικής.

Οι θέσεις αυτές, διάρκειας ενός ή δύο ετών, μπορούν να πληρωθούν από τον Οκτώβριο 2016 στα ερευνητικά εργαστήρια που συνεργάζονται με το Ίδρυμα.
 

Κριτήρια επιλεξιμότητας

Οι μεταδιδακτορικές θέσεις απευθύνονται σε κατόχους ενός διδακτορικού τίτλου στα μαθηματικά ή στην πληροφορική, που αποκτήθηκε στο εξωτερικό ή στη Γαλλία ή που θα έχει υποστηριχτεί πριν την 1η Οκτωβρίου 2016 και μετά τις 15 Ιανουαρίου 2013 (15 Ιανουαρίου του 2012 στην περίπτωση άδειας μητρότητας). Η πρόσκληση αφορά όλους τους κλάδους των επιστημών της πληροφορικής και των μαθηματικών. Η επιλογή θα γίνει βάσει του κριτηρίου της επιστημονικής αριστείας και της ποιότητας του επιστημονικού σχεδίου.

Οι μεταδιδακτορικοί φοιτητές που θα γίνουν δεκτοί θα έχουν το καθεστώς συμβασιούχου και θα λαμβάνουν καθαρά μηνιαία τροφεία ύψους 2.500 €, ενώ θα τους παρέχεται και ασφαλιστική κάλυψη. Θα συμμετέχουν στις επιστημονικές δραστηριότητες του εργαστηρίου υποδοχής, κυρίως σε σεμινάρια και ομάδες εργασίας.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: πριν από την 1η Δεκεμβρίου 2015

Επικοινωνία: postdoc@fsmp.fr

 

- Υποτροφίες για μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Paris Graduate School of Mathematical Sciences (PGSM): 

Στους φοιτητές που επιλέγονται κάθε χρόνο βάσει φακέλου προσφέρονται από το Ίδρυμα Μαθηματικών Επιστημών των Παρισίων υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές και υποστήριξη ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του κάθε φοιτητή.


Οι υποψήφιοι που θα γίνουν δεκτοί στο PGSM International λαμβάνουν υποτροφία ύψους 1.100€/μήνα.

 Το Ίδρυμα αναλαμβάνει επίσης το κόστος της ασφαλιστικής κάλυψης των φοιτητών καθώς και το κόστος εγγραφής τους στο πανεπιστήμιο.

Οι υποψήφιοι που θα γίνουν δεκτοί σε ένα Μ2 λαμβάνουν  υποτροφία 10 μηνών +2 μηνών αν συνεχίσουν τη διδακτορική τους διατριβή στη Γαλλία.

 

Διαμονή και μεταφορά

Οι φοιτητές του PGSM International στεγάζονται σε φοιτητικές εστίες. Η τιμή του ταξιδιού τους μετ’επιστροφή από την χώρα προέλευσής τους στο Παρίσι, καλύπτεται εξίσου (ένα εισιτήριο μετ’επιστροφή στην οικονομική θέση τον χρόνο).

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: από 1η Οκτωβρίου 2015 έως 26 Ιανουαρίου 2016.

*Διαδικασία εγγραφής στα προγράμματα, στην ιστοσελίδα :  www.sciencesmaths-paris.fr

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο