Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόγραμμα Υποτροφιών ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ – Ε.Κ.Π.Α.

Πρόγραμμα Υποτροφιών ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ – Ε.Κ.Π.Α. για την ενίσχυση εστιών αριστείας του ΕΚΠΑ στα γνωστικά αντικείμενα της Μοριακής Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Χημείας, Φυσικής και Πληροφορικής

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) ανακοινώνει την έναρξη του έργου “Ενίσχυση Εστιών Αριστείας του ΕΚΠΑ” στα γνωστικά αντικείμενα της Μοριακής Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Χημείας, Φυσικής και Πληροφορικής, το οποίο υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η διάρκεια του έργου είναι τέσσερα έτη. Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής κ. Γιώργος Διαλλινάς του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ.

Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη αρίστων νέων Επιστημόνων μέσω 20 υποτροφιών εκπόνησης διδακτορικών διατριβών με παράλληλη χρηματοδότηση όλων των σχετικών εξόδων για την επιτυχή έκβαση των ερευνητικών δραστηριοτήτων των υποψηφίων διδακτόρων (Υ.Δ.) (αναλώσιμα, αναγκαίο εξοπλισμό, έξοδα δημοσιεύσεων, συνεδρίων, μετακινήσεων, κ.τ.λ.). 

Η υλοποίηση του έργου έχει ως βασικό σκοπό την εκπαίδευση και ερευνητική κατάρτισή των Υ.Δ. σε διεπιστημονικούς ερευνητικούς τομείς αιχμής σε επιλεγμένα εργαστήρια του ΕΚΠΑ με αποδεδειγμένη αριστεία σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. 

Το πρόγραμμα αναμένεται να οδηγήσει στην δημιουργία νέων ευκαιριών για ερευνητική εξέλιξη των νέων επιστημόνων με στόχο τη μείωση ή ακόμα και την αντιστροφή της λεγόμενης διαρροής εγκεφάλων (brain drain). Επίσης το έργο αναμένεται να οδηγήσει στην ερευνητική εκπαίδευση μεγάλου αριθμού (> 60) προπτυχιακών φοιτητριών/των που θα καθοδηγούνται από τους Υ.Δ.

Οι νέοι υποψήφιοι διδάκτορες (60 ανθρωπο-έτη) θα γίνουν αποδέκτες Υποτροφιών Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – ΕΚΠΑ κατόπιν ανοικτών προσκλήσεων που έχουν ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του ΕΚΠΑ (δείτε http://www.elke.uoa.gr/proc_persons.aspx), αλλά και στους ιστοτόπους του ΕΚΠΑ και των αντίστοιχων Τμημάτων Βιολογίας, Χημείας, Φυσικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και της Φαρμακευτικής Σχόλης του ΕΚΠΑ. 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στον ιστότοπο του ΕΛΚΕ, και τηλεφωνικά στον Καθ. Γ. Διαλλινά (210-7274649), ή στην κα. Αθανασία Μηλίτση (6978710144 & 210-7274680, amilitsi@biol.uoa.gr), απο την 4η Σεπτεμβρίου 2017, στο διαστημα 11 π.μ. - 4 μ.μ.

 

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 13 Οκτωβρίου 2017

 

Αναλυτικά τα αρχεία των προκηρύξεων παρακάτω:

 

55856/2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Μελέτη της δομής και λειτουργίας διαμεμβρανικών μεταφορέων και μεταβολομική μελέτη συστημάτων»

 

55849/2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Μηχανισμοί υποκυτταρικής διακίνησης μεμβρανικών πρωτεϊνών και σχέσεις δομής-λειτουργίας διαμεμβρανικών μεταφορέων»

 

55852/2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Σύνθεση πολυπετιδικών πολυμερών βασισμένα στην πολυ(ιστιδίνη), για την μελέτη εγκλωβισμού και αποδέσμευσης αντικαρκινικών φαρμάκων»

 

55854/2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Πειραματική φυσική στοιχειωδών σωματιδίων: συγκρούσεις πρωτονίων στο LHC (πείραμα CMS)»

 

55857/2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Υγρή βιοψία-Μοριακή διάγνωση καρκίνου»

 

55860/2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Σύνθεση βιοδραστικών ενώσεων και μελέτη βιοδραστικών ενώσεων με φασματομετρία μάζας υψηλής διακριτικής ικανότητας»

 

55848/2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Τεχνικές ανάλυσης χωροχρονικών δεδομένων και δυναμικών πολύπλοκων δεδομένων»

 

55846/2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Μελέτη μη κωδικών μορίων (RNA (ncRNAs) σε καρκινικά κύτταρα και συμπαγείς όγκους και Μελέτη και κλινική αξιολόγηση νέων μοριακών βιοδεικτών καρκίνου»

 

55862/2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Φαρμακογνωσία και Χημεία Φυσικών Προϊόντων & Μεταβολομικές προσεγγίσεις στα φυσικά προϊόντα»

 

55864/2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Πειραματική φυσική στοιχειωδών σωματιδίων με το πείραμα CMS στον μεγάλο επιταχυντή αδρονίων LHC»

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο