Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόγραμμα Υποτροφιών Fulbright 2017-2018

Το Ίδρυμα Fulbright ανακοίνωσε νέο κύκλο υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, για μεταπτυχιακές σπουδές, έρευνα, διαλέξεις και επιμορφωτικά προγράμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Προγράμματα Υποτροφιών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018

 

Πρόγραμμα για Μεταπτυχιακούς Φοιτητές (Graduate Students)

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι αναγνωρισμένων ελληνικών πανεπιστημίων ή πολυτεχνικών σχολών. Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες χορηγούνται στους περισσότερους επιστημονικούς κλάδους. Οι αιτούντες πρέπει να έχουν υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση στον κλάδο τους και σαφή επαγγελματικό προσανατολισμό.

Εγγραφή από Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2015 έως Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2016.

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης: Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2016

Δείτε περισσότερα εδώ


Πρόγραμμα υποτροφιών για υποψήφιους διδάκτορες (Doctoral Dissertation Visiting Research Students)

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν υποψήφιοι διδάκτορες που είναι εγγεγραμμένοι σε πρόγραμμα σπουδών σε ελληνικό πανεπιστήμιο και ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν μια βραχυπρόθεσμη περίοδο έρευνας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αίτηση υποψηφιότητας από τον ενδιαφερόμενο μπορεί να γίνει κατόπιν εγκρίσεως από το Ίδρυμα Fulbright, εφόσον εξεταστεί η σχετική λεπτομερής πρόταση. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο θέμα, το στάδιο και το επίπεδο της έρευνας.
 
Εγγραφή από Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2015 έως Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2016.

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης: Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2016

Δείτε περισσότερα εδώ


Πρόγραμμα για Επιστήμονες (Visiting Scholars)

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν καθηγητές πανεπιστημίων ή πολυτεχνικών σχολών και ερευνητές που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας από την απόκτηση του διδακτορικού τίτλου τους. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν για οποιονδήποτε επιστημονικό κλάδο στον οποίο επιθυμούν να δώσουν διαλέξεις ή/και να κάνουν έρευνα σε πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών με τα οποία έχουν ήδη εξασφαλίσει συνεργασία. Οι υποτροφίες αυτές έχουν διάρκεια από τρεις έως έξι μήνες και αφορούν όλους τους επιστημονικούς κλάδους.

Εγγραφή από Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, 2016 έως Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, 2016

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης: Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

 Δείτε περισσότερα εδώ 

 

Πρόγραμμα για Καλλιτέχνες (Artists)

Η υποτροφία αυτή αφορά καλλιτέχνες που έχουν ήδη τουλάχιστον πέντε χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας. Προορίζεται κυρίως για καλλιτέχνες οι οποίοι επιθυμούν να μελετήσουν, να βελτιώσουν την τεχνική τους, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες στους τομείς των καλών τεχνών, της δημιουργικής γραφής, της μουσικής, του χορού, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της φωτογραφίας, και των ψηφιακών τεχνών. Το Ίδρυμα δίνει έμφαση σε πρωτοποριακές προτάσεις οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης σε μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ της Ελλάδος και των Η.Π.Α.

Εγγραφή από Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 έως Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2016.

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης: Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2016

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Πρόγραμμα για Καλλιτέχνες (Νέο πρόγραμμα) - Artist Residency *NEW*

Για επαγγελματίες καλλιτέχνες σε τομείς όπως καλές τέχνες, δημιουργική γραφή, εκπαίδευση, επιμέλεια εκθέσεων, κριτική τέχνης, χειροτεχνία, σχέδιο, αρχιτεκτονική, θέατρο, κινηματογράφος, φωτογραφία και ψηφιακή τέχνη, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Santa Fe Institute's international Artists and Writers Residency Program (SFAI). Κάθε χρόνο το SFAI διοργανώνει ποικίλες θεματικές ενότητες οι οποίες αφορούν κρίσιμα ερωτήματα που αντιμετωπίζουν διαφορετικές τοπικές και διεθνείς κοινότητες. Η επιλογή βασίζεται στην επαγγελματική εμπειρία του καλλιτέχνη, στην ποιότητα των έργων του, και στην δυνατότητα να έχει ένα παραγωγικό artist residency στο SFAI.

Εγγραφή από Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016 έως Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, 2016

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης: Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Πρόγραμμα για Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Study of the US Institutes for Secondary School Educators)

Το «Ινστιτούτο Αμερικανικών Σπουδών», ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα επιμόρφωσης διάρκειας πέντε εβδομάδων, απευθύνεται σε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν αγγλικά, καθώς και σε επαγγελματίες που ασχολούνται με την εκπόνηση προγραμμάτων σπουδών, την εκπαίδευση διδασκόντων και τη συγγραφή σχολικών βιβλίων και εγχειριδίων. Πρόκειται για σεμινάριο με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας διδασκαλίας και τη διεύρυνση των προγραμμάτων σπουδών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολικά συστήματα. Τα σχετικά σεμινάρια του Ινστιτούτου σε πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών εστιάζουν σε θέμα ή αντικείμενο που συνδέεται με τις Αμερικανικές Σπουδές.

Εγγραφή από Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 έως Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016.

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Αίτησης: Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016
Δείτε περισσότερα εδώ 

 

Καλοκαιρινό Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα για Προπτυχιακούς Φοιτητές (Study of the US Institutes for Student Leaders from Europe)
Τα Καλοκαιρινά Ακαδημαϊκά Προγράμματα απευθύνονται σε Έλληνες προπτυχιακούς φοιτητές ηλικίας 18-25 ετών και έχουν διάρκεια πέντε εβδομάδων. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στις Ηνωμένες
Πολιτείες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Ιούνιος/Ιούλιος). Το πρόγραμμα υποστηρίζεται εξ ολοκλήρου από την Υπηρεσία Εκπαιδευτικών και Πολιτισμικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και είναι ανοιχτό για φοιτητές από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας, θρησκείας, ενώ είναι ανοιχτό και για ΑΜΕΑ. Όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος διεξάγονται στα αγγλικά. 
Εγγραφή από Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2016 εώς Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2016
Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Αίτησης: Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2016

Δείτε περισσότερα εδώ 
 

Πρόγραμμα Fulbright Schuman 

Πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές, προ-διδακτορική έρευνα, μεταδιδακτορική έρευνα καθώς και υποτροφίες για περίοδο διαλέξεων (lecturing) καθηγητών κατόχων διδακτορικού τίτλου σε σε επιστημονικούς κλάδους που έχουν σχέση με EU affairs ή US-EU relations. Αίτηση μπορούν αν υποβάλουν επίσης επαγγελματίες σε διοικητικές θέσεις στο χώρο της διεθνούς εκπαίδευσης (στελέχη γραφείων διεθνών σχέσεων/προγραμμάτων ανταλλαγών, στελέχη γραφείων διασύνδεσης). Οι υποτροφίες, ανάλογα με την κατηγορία, έχουν διάρκεια από τρεις ή έξι μήνες (το λιγότερο) έως ένα ακαδημαϊκό έτος(το μέγιστο). To πρόγραμμα Fulbright-Schuman το διαχειρίζεται το Commission for Educational Exchange between the United States, Belgium and Luxembourg (Βρυξέλλες) και απευθύνεται σε πολίτες της ΕΕ.


Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Σεπτεμβρίου 2016
Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης: 1 Δεκεμβρίου 2016

Δείτε περισσότερα εδώ 

Διεθνές Σεμινάριο Salzburg (Salzburg Global Seminar)

To Salzburg Global Seminar αποτελεί ένα από τα κορυφαία διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα παγκοσμίως. Στο σεμινάριο συμμετέχουν τωρινοί και μελλοντικοί ηγέτες με σκοπό να να επιλύσουν ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες (mid career professionals)

Διάφορες προθεσμίες ανάλογα με τα προσφερόμενα σεμινάρια 
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ


Για αιτήσεις και αναλυτικές πληροφορίες των προγραμμάτων υποτροφιών για Έλληνες πολίτες, επικοινωνήστε καθημερινά 10.00 – 14.30 με την κα Els Hanappe (Έλς Χάναπε),
Υπεύθυνη Ελληνικού Προγράμματος/Σύμβουλο Υποτροφιών Fulbright στο 210-7241-811 ή 210-7241812 (εσωτ. 3) ή με email στο greekprogram@fulbright.gr

Ιστοσελίδα: http://www.fulbright.gr

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο