Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης Summer Student στο CERN

Το πρόγραμμα Summer Student του CERN είναι πολύ περισσότερα από μία πρακτική άσκηση. Είναι η ευκαιρία να ενταχθείτε στο δυναμικό του CERN στη Γενεύη και να εργαστείτε σε σημαντικά έργα με επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Θα παρακολουθήσετε διαλέξεις, θα επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις του CERN και θα λάβετε μέρος σε συζητήσεις και εργαστήρια με επιστήμονες που είναι ηγέτες στους τομείς τους. 

Μπορείτε να υποβάλετε αιτήσεις για τα παρακάτω προγράμματα:

Summer Student Programme

Το Πρόγραμμα Θερινών Φοιτητών (Summer Student Programme) απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Επιστήμης Υπολογιστών, Μηχανικής, Φυσικής ή Μαθηματικών οι οποίοι θα μετεκπαιδευτούν στις ερευνητικές ομάδες που συμμετέχουν στα πειράματα του CERN για ένα διάστημα 8 έως 13 εβδομάδων, κατά τη θερινή περίοδο στον CERN.

Εκτός από τη μετεκπαίδευση στις πειραματικές ομάδες, οι Θερινοί Φοιτητές παρακολουθούν μια σειρά από διαλέξεις Θεωρητικής και Πειραματικής Σωματιδιακής Φυσικής, Φυσικής και Επιστήμης Υπολογιστών, ειδικά προετοιμασμένες για αυτούς. Επισκέψεις στους Επιταχυντές και στις περιοχές των πειραμάτων αποτελούν μέρος του Προγράμματος καθώς και συνεδρίες συζητήσεων, εργαστήρια και συνεδρίες δημοσιεύσεων. Οι Θερινοί φοιτητές απαιτείται να ετοιμάσουν μια σύντομη έκθεση για την εργασία τους στον CERN, η οποία πρέπει να υποβληθεί στο τέλος της παραμονής τους.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31 Ιανουαρίου 2024 (12:00 CET)

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Summer Student Openlab Programme

Για προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών, Επιστήμης των Υπολογιστών-Πληροφορικής, Μαθηματικών ή Φυσικής με ισχυρό υπόβαθρο στους Η/Υ. Οι φοιτητές θα εργαστούν σε προχωρημένο έργο πληροφορικής για δύο μήνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική άσκηση 9 εβδομάδων (Ιούνιος-Αύγουστος 2024), παρακολούθηση IT διαλέξεων από ειδικούς του CERN και άλλων ιδρυμάτων και επισκέψεις στις περιοχές πειραμάτων του CERN.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31 Ιανουαρίου 2024 (12:00 CET)

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Tο πρόγραμμα προσφέρει επίδομα 92 ελβετικών φράγκων την ημέρα, έξοδα ταξιδίων, ασφάλιση υγείας, βοήθεια στην εύρεση στέγης.

Ιστοσελίδα Προγράμματος: https://careers.cern/summer

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο