Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Παράταση: Πρόγραμμα Ιgnite Ideas της Nestle σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΟΠΑ

Παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Έχετε τη δική σας επιχειρηματική ή ερευνητική ομάδα με μία ιδέα γύρω από το περιβάλλον, την ενέργεια, την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα; Το Πρόγραμμα Ignite Ideas ΙΙ σας προσκαλεί να υποβάλετε την ιδέα σας και να την κάνετε πραγματικότητα!

Το Πρόγραμμα Ignite Ideas ΙΙ διοργανώνεται για δεύτερη φορά με στόχο την ανεύρεση νέων επιχειρηματικών σχημάτων και ερευνητικών αποτελεσμάτων που έχουν εφαρμογή στον ευρύτερο χώρο του περιβάλλοντος, της ενέργειας, της κλιματικής αλλαγής και της βιωσιμότητας. Η Nestlé Ελλάς Α.Ε. ενώνει τις δυνάμεις της με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες και οφέλη στους συμμετέχοντες. Το πρόγραμμα αναζητά καινοτόμες λύσεις οι οποίες:

 • έχουν τεχνικό ή λειτουργικό χαρακτήρα
 • αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής που μπορούν να εφαρμοστούν στο περιβάλλον της εταιρείας και να εναρμονιστούν με τους στόχους της
 • μπορούν να υλοποιηθούν πιλοτικά σε πραγματικό περιβάλλον

Φάσεις του προγράμματος

Φάση A
Μοιραστείτε την Ιδέα σας
Υποβάλετε την επιχειρηματική σας ιδέα συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής. Περιγράψτε την ιδέα σας και παρουσιάστε την ομάδα που την υλοποιεί.

Φάση Β
Διαμορφώστε την Ιδέα σας
Παρουσιάστε την προτεινόμενη λύση σας και λάβετε σημαντική καθοδήγηση (feedback) από εξειδικευμένα στελέχη για να αναπτύξετε και να βελτιστοποιήσετε την επιχειρηματική σας ιδέα ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες της Nestlé.

Φάση Γ
Επικυρώστε την Ιδέα σας
Σχεδιάστε το πλάνο υλοποίησης της επιχειρηματικής σας ιδέας και λάβετε υποστήριξη για την ανάπτυξη της πιλοτικής της εφαρμογής σε πραγματικό περιβάλλον.

Θεματικοί Τομείς

Λαμβάνοντας υπόψη μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας, την κλιματική αλλαγή, και παράλληλα τις δυνατότητες που παρέχουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, από τη μείωση των εκπομπών έως τις επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία αιχμής, σας προσκαλούμε να υποβάλετε την επιχειρηματική σας πρόταση που θα προσφέρει λύσεις στις ακόλουθες προκλήσεις:

 • Διαχείριση, ανακύκλωση ή/και επαναχρησιμοποίηση υλικών, συσκευών, απορριμμάτων και υπολειμμάτων φαγητού (στάδια κυκλικής οικονομίας)
 •  Εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση της ρύπανσης
 •  Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για το περιβάλλον
 •  Βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα και μεταφορές
 •  Ανοιχτή θεματική ενότητα σε σχέση με το περιβάλλον

Υποστήριξη και Βραβεία

 • PROOF OF CONCEPT
  Πιλοτική υλοποίηση των επιχειρηματικών ιδεών σε πραγματικό περιβάλλον
 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  Υποστήριξη σε μορφή υπηρεσιών καθοδήγησης (coaching) και υποδομών φιλοξενίας από το Κέντρο ACEin για την περαιτέρω ανάπτυξη των καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων
 • ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
  Χρηματικό βραβείο στις ομάδες που θα διακριθούν
 • ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
  Συμβουλευτική υποστήριξη από έμπειρα στελέχη της Nestlé (mentoring) ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας με στόχο την ανάπτυξη πιλοτικής εφαρμογής της επιχειρηματικής ιδέας σε πραγματικό περιβάλλον

Κάντε αίτηση μέχρι 10 Ιουλίου!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος: https://igniteideas.gr/el/

 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο