Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Βιο-Οικονομία

bioeconomics

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Βιο-Οικονομία την 1η Ιουνίου 2017 με κεντρικό ομιλητή τον Dr. Christian Patermann, τέως Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα Βιο-Οικονομίας και νυν Σύμβουλο της Γερμανικής Κυβέρνησης στον αντίστοιχο κλάδο.

Ο Dr. Patermann τόνισε την ανάγκη να πράγουμε «περισσότερα με λιγότερα» επισημαίνοντας ότι 50 περίπου κράτη διεθνώς έχουν ήδη αναπτύξει προγράμματα, στρατηγικές, σχέδια δράσης για τη Βιοοικονομία με τα περισσότερα να ανήκουν στην ΕΕ. Ωστόσο, ανέφερε ότι τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα περιορίζονται στη βιοτεχνολογία και την παραγωγή και χρήση βιοκαυσίμων το οποίο εγείρει την ανάγκη για διαμόρφωση περιγραμμάτων, δημόσιας χρηματοδότησης και θεματικών ενοτήτων ως προς αυτή την κατεύθυνση.

O Dr. Patermann στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας. Τόνισε ότι η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές δυνατότητες μεγιστοποίησης και βελτιστοποίησης της χρήσης των βιολογικών παραγωγικών συντελεστών για τη δημιουργία νέων, βιώσιμων και φιλικών στο οικοσύστημα προϊόντων και διαδικασιών. Ανάμεσα στα θετικά σημεία της Ελλάδας προς αυτή την κατεύθυνση επισήμανε τη μεγάλη και αναξιοποίητη δεξαμενή της βιομάζας, συμπεριλαμβανομένων των οργανικών και βιομηχανικών αποβλήτων, τις εντυπωσιακές ακτογραμμές που μπορούν να αποτελέσουν τον κορμό της μπλε Βιοοικονομίας, την καλή επιστημονική και τεχνολογική γνώση της βιοτεχνολογίας και την ισχυρή επιστημονική κοινότητα.

Παρά ταύτα, επισήμανε την έλλειψη πληροφόρησης ως προς τη Βιοοικονομία και τα οφέλη της. Ο Dr. Patermann, κλείνοντας την εισήγησή του, μίλησε με ενθουσιασμό για την πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πειραιώς να αναπτύξει ΠΜΣ στη Βιοοικονομία αλλά και άλλες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, όπως το Εργαστήριο Βιοοικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Μετά την εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον κελεσμένο μας στο φουαγιέ του Πανεπιστημίου και να συζητήσουν περαιτέρω για το νέο αυτό πεδίο της Σύγχρονης Οικονομίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Καθηγητής κος Παντελής Παντελίδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης Καθηγητής κος Δημήτριος Γιαννέλης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κος Κυριάκος Γεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου κος Κων/νος Παπαδημητρίου και πλήθος καθηγητών και φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από τη Διευθύντρια Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Χαρίκλεια Οκονομίδου. Ο Καθηγητής κος Κων/νος Βοργιάς παρουσίασε τον εκλεκτό προσκεκλημένο και συνόψισε την ομιλία του ενώ την εκδήλωση διεύθυνε και συντόνιζε η Επίκουρη Καθηγήτρια κα Κων/να Κοτταρίδη. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Βιο-Οικονομία του Πανεπιστημίου Πειραιώς στην ιστοσελίδα: http://bioeconomics.edu.gr/

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο