Πλήθος εκδηλώσεων στο ΑΠΘ από τις 20 Απριλίου έως τον Ιούνιο

Φορέστε αθλητικά παπούτσια και σκαρφαλώστε σε πύργο αναρρίχησης οκτώ μέτρων, δοκιμάστε να αποκρυπτογραφήσετε το στεγνό πρόσωπο του Ιούλιου Καίσαρα μέσα από εκμαγεία, κατασκευάστε έναν πύραυλο από μπουκάλι αναψυκτικού που προωθείται με ξύδι και σόδα μαγειρικής, δείτε πώς φτάνει το ρεύμα στην πρίζα και γίνετε μικροί… βοσκοί σε ένα εικονικό κοπάδι! Αυτές τις δράσεις και δεκάδες άλλες προτρέπει νέους και παιδιά να παρακολουθήσουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της «Φοιτητικής Εβδομάδας» και του «ΑΠΘ την Κυριακή».

«Πρόκειται για δράσεις που αποκτούν πλέον θεσμικό χαρακτήρα, με την «Φοιτητική Εβδομάδα» που μόνο εβδομάδα δεν είναι, να ξεκινά στις 20 Απριλίου και να ολοκληρώνεται στις 10 Ιουνίου και με το «ΑΠΘ την Κυριακή» να πραγματοποιείται τρεις Κυριακές τον Μάιο, 6, 13 και 20″, ανέφερε, σε συνέντευξη τύπου, ο Νίκος Βαρσακέλης, αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικών και αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Στη «Φοιτητική Εβδομάδα» έχουν προγραμματιστεί συνολικά 48 εκδηλώσεις, εικαστικές, θεατρικές, επιστημονικές και αθλητικές που θα πραγματοποιηθούν στο campus αλλά και σε άλλους χώρους στην πόλη. Στη μεγαλύτερη φοιτητική γιορτή συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, με τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Τα αδέσποτα ζώα δεν πέφτουν από τον ουρανό» και εκδήλωσης «Οταν η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στη σκέψη».

Τις εκδηλώσεις συμπληρώνουν παρουσιάσεις ερευνητικών προγραμμάτων, προβολή ντοκιμαντέρ, ο «10ος Αριστοτέλειος Δρόμος», που διοργανώνεται μέσα στην πανεπιστημιούπολη σε μια κυκλική διαδρομή 5.000 μέτρων, το Κυνήγι Θησαυρού Φοιτητικών Συλλόγων, καθώς και το τουρνουά ποδοσφαίρου «Το ΑΠΘ βάζει ΓΚΟΛ στη φτώχεια».

Τα έξοδα για τη «Φοιτητική Εβδομάδα» είναι 20.000 ευρώ και καλύπτονται από την Φοιτητική Λέσχη, ενώ στα 16.000 ευρώ ανέρχονται τα έξοδα για τη διοργάνωση «ΑΠΘ την Κυριακή» που θα δοθούν, μέσω πολιτιστικής χορηγίας, από την Τράπεζα Πειραιώς. Για τρεις Κυριακές, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε περισσότερες από 50 δράσεις και εκδηλώσεις, παιχνίδια, επιδείξεις και πειράματα, δημιουργικά εργαστήρια, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, να ξεναγηθούν στην Ανασκαφή της Τούμπας, να δημιουργήσουν το φυτολόγιο της άνοιξης και να φτιάξουν το στεφάνι της Πρωτομαγιάς.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Master's Studies 2018

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο