ΟΠΑ - Management Information Systems
Msc in Data Science
Neapolis University
ΠΜΣ Συμβουλευτικής- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
International Hellenic University

Πενταετής συμφωνία συνεργασίας με το University of Illinois at Chicago υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς Εκπαιδευτικά Νέα

Στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας και ανάπτυξης διεθνών ακαδημαϊκών σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, υπεγράφη πενταετής συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο (University of Illinois at Chicago). Η συμφωνία προβλέπει ανταλλαγή φοιτητών και καθηγητών ανάμεσα στα δυο πανεπιστήμια, κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα και ερευνητικές δραστηριότητες, και ανταλλαγή ακαδημαϊκού υλικού.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Άγγελο Κότιο, με αυτή τη συμφωνία διευρύνεται η δυνατότητα πρόσβασης των καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο υψηλής ποιότητας αμερικανικό επιστημονικό περιβάλλον και μάλιστα στην πόλη του Σικάγο, που έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, και έτσι εμπεδώνεται η εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία του Πανεπιστημίου Πειραιώς με ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον δραστήρια ακαδημαϊκά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τους καθηγητές Χρήστο Αμοιρίδη, πρύτανη του Πανεπιστημίου του Ιλινόις και Αριστοτέλη Τζιαμπίρη, πρόεδρο του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Παράλληλα, έγιναν επαφές της αντιπροσωπίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council- HALC) και το Συμβούλιο για Διεθνείς Υποθέσεις της πόλης του Σικάγο (Chicago Council for Global Affairs).

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα