Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τη δωρεάν φοίτηση για όλους τους φοιτητές ιατρικής

Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) ανακοίνωσε χθες ότι θα προσφέρει δωρεάν φοίτηση σε όλους τους σπουδαστές που φοιτούν ή που θα φοιτήσουν στο μέλλον στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου.

Η κάλυψη των διδάκτρων (τα οποία φέτος ανέρχονται στα $55.018) θα ισχύσει για όλους τους φοιτητές ιατρικής ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση ή τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί, στο τέλος της ετήσιας τελετής "White Coat Ceremony", όπου οι νέοι φοιτητές ιατρικής λαμβάνουν λευκές στολές εργαστηρίου για να σηματοδοτήσουν την έναρξη των σπουδών τους. Την ίδια στιγμή, όλοι οι σπουδαστές που φοιτούν ήδη στην Ιατρική Σχολή του NYU έλαβαν την ίδια ανακοίνωση μέσω email.

Η Σχολή Ιατρικής του NYU είναι η πρώτη από τις 10 κορυφαίες ιατρικές σχολές των ΗΠΑ που προσφέρει δωρεάν σπουδές, όπως ανακοίνωσε. Το κόστος των σπουδών ιατρικής μπορεί να αποτρέψει κάποια άτομα από το να επιδιώξουν μια σταδιοδρομία στον συγκεκριμένο τομέα. Μάλιστα, σύμφωνα με μια έρευνα από το Association of American Medical Colleges, περίπου το 75% των φοιτητών ιατρικής στην Αμερική αποφοίτησε με σημαντικό χρέος το 2017, οφείλοντας κατά μέσο όρο $191.000.

Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα των υψηλών διδάκτρων, αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών στη χώρα, δήλωσε ο Rafael Rivera, Αναπληρωτής Κοσμήτορας για θέματα εισαγωγής φοιτητών και οικονομικής υποστήριξης. Ο στόχος της Σχολής με αυτή την κίνηση είναι να βοηθήσει τους σπουδάστες να αποφοιτήσουν με όσο το δυνατό μικρότερο χρέος, αλλά και να προσελκύσει φοιτητές που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να σπουδάσουν Ιατρική, όπως ανέφερε ο Robert Grossman, Κοσμήτορας και CEO του NYU Langone Health.

Οι φοιτητές θα εξακολουθούν να καλύπτουν τα έξοδα διαμονής, καθώς και άλλα έξοδα διαβίωσης. Οι φοιτητές του NYU μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του παραδοσιακού τετραετούς προγράμματος MD ή ενός εντατικού τριετούς πτυχίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ιατρική Σχολή του NYU μπορείτε να βρείτε στη σελίδα https://med.nyu.edu/.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο