Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Msc in International Public Administration

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προκηρύσσει θέσεις για εισαγωγή στο νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master’s Degree in International Public Administration (Μεταπτυχιακό στη Διεθνή Δημόσια Διοίκηση). Το πρόγραμμα διδάσκεται στην Αγγλική Γλώσσα.

Αντικείμενο-Σκοπός 

Αντικείμενο του Προγράμματος είναι η εκπαίδευση:

α) των ήδη υπηρετούντων και των υποψηφίων στελεχών διπλωματικών υπηρεσιών, διεθνών οργανισμών, δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών με διεθνή δραστηριότητα,

β) διοικητικών υπαλλήλων των οποίων το αντικείμενο εργασίας απαιτεί γνώση των διεθνών σχέσεων και των δομών οργάνωσης της διεθνούς κοινωνίας, αλλά και ευρύτερα όσων επιθυμούν εξοικείωση με τη θεωρητική και οργανωτική διάσταση του διεθνούς συστήματος. 

Οι βασικοί σκοποί του ΠΜΣ είναι οι εξής:

α) Παροχή ευρείας και εμπεριστατωμένης γνώσεως της δομής και λειτουργίας του διεθνούς συστήματος, της θεσμικής οργάνωσης της διεθνούς κοινωνίας, του τρόπου λειτουργίας και της αποστολής των διεθνών θεσμών, του ρόλου και τρόπου δράσης των διεθνών υπαλλήλων.

β) Ισόρροπος σχεδιασμός θεωρητικής και πρακτικής γνώσης προς εμπέδωση του αντικειμένου.

γ) Κατάρτιση επιστημόνων με τις απαιτούμενες δεξιότητες για επιτυχή σταδιοδρομία στον ιδιωτικό, δημόσιο και ακαδημαϊκό τομέα.

δ) Προετοιμασία για μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικού επιπέδου.

Διάρκεια: 3 εξάμηνα. Κατά το τρίτο εξάμηνο που οι φοιτητές εκπονούν τη Μεταπτυχιακιακή του Διατριβή δεν είναι απαραίτητη η διαμονή τους στη Θεσσαλονίκη

Αριθμός εισακτέων: 30 άτομα

Δίδακτρα: 3600 ευρώ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 14 Σεπτεμβρίου 2015

Άλλες πληροφορίες: Συνιστάται στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση εγκαίρως προκειμένου να εξασφαλίσουν θέση στο πρόγραμμα

Για να δείτε την προκήρυξη του προγράμματος και τα διδασκόμενα μαθήματα πατήστε εδώ

Από τη σελίδα μας στο facebook μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις και προθεσμίες υποβολής αιτήσεων όλων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Τέλος, από τον πίνακα της κεντρικής μας σελίδας http://www.eduguide.gr/ μπορείτε να εξερευνήσετε την πληρέστερη βάση δεδομένων με τα μεταπτυχιακά προγράμματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και αναζητήσετε μεταπτυχιακά προγράμματα με βάση τα κριτήρια που σας ενδιαφέρουν.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο