Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Διακυβέρνηση

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ανακοινώνει την έναρξη του 1ου κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Διακυβέρνηση το οποίο οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην «Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Διακυβέρνηση» (Master's in European Integration and Governance).

Αντικείμενο-Σκοπός

Αντικείμενο του Προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων μεταπτυχιακού επιπέδου έτσι ώστε οι πτυχιούχοι του να αποκτήσουν ένα ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο σε ζητήματα σχεδιασμού, διαχείρισης και εφαρμογής πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και αυξημένες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές προοπτικές.

Οι βασικοί σκοποί του ΠΜΣ είναι οι εξής:

α) Παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακών σπουδών και γνώσεων σχεδιασμού, διαχείρισης και εφαρμογής πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

β) Συνθετική προσέγγιση θεωρίας, μεθοδολογίας και πολιτικών για την παραγωγή ολοκληρωμένων λύσεων με έμφαση στο πεδίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

γ) Κατάρτιση επιστημόνων με τις απαιτούμενες δεξιότητες για επιτυχή σταδιοδρομία στον ιδιωτικό, δημόσιο και ακαδημαϊκό τομέα.

δ) Προετοιμασία για μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικού επιπέδου.

Αριθμός εισακτέων:  O αριθμός εισακτέων ορίζεται σε 35 άτομα το έτος.

Χρονική διάρκεια: Το ΠΜΣ διαρκεί τρία (3) διδακτικά εξάμηνα

Δίδακτρα:

Tα δίδακτρα για το συνολικό διάστημα των σπουδών ορίζονται σε 3.600 ευρώ, τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν σε δύο δόσεις: α) με την έναρξη του πρώτου εξαμήνου σπουδών το ποσό των 1.800 ευρώ και β) με την έναρξη του δεύτερου εξαμήνου σπουδών τα υπόλοιπα 1.800 ευρώ.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 20 Φεβρουαρίου 2015

Για να δείτε το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού πατήστε εδώ

Για να δείτε την αναλυτική προκήρυξη πατήστε εδώ

Για να δείτε όλα τα προγράμματα σε Πολιτικές Επιστήμες των Ελληνικών Πανεπιστημίων πατήστε εδώ

Από τη σελίδα μας στο facebook μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις και προθεσμίες υποβολής αιτήσεων όλων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Τέλος, από τον πίνακα της κεντρικής μας σελίδας http://www.eduguide.gr/ μπορείτε να  εξερευνήσετε την πληρέστερη βάση δεδομένων με τα μεταπτυχιακά προγράμματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και αναζητήσετε μεταπτυχιακά προγράμματα με βάση τα κριτήρια που σας ενδιαφέρουν.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο