Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Στα 100 καλύτερα "νέα" Πανεπιστήμια διεθνώς

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, συγκαταλέγεται στα 100 καλύτερα νέα Πανεπιστήμια διεθνώς, καταλαμβάνοντας την 51η θέση. Στις 29 Απριλίου 2015,  οι Times Higher Education (THE) δημοσιοποίησαν τα αποτελέσματα της κατάταξης Πανεπιστημίων των "Times Higher Education 100-Under-50", που αναδεικνύει τα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια διεθνώς, τα οποία λειτουργούν λιγότερο από 50 χρόνια.

Η κατάταξη των "The Times Higher Education 100 Under 50" αναδεικνύει τα πιο δυναμικά και αξιοσημείωτα νέα Πανεπιστήμια. Η αξιολόγηση βασίζεται σε 13 κριτήρια, τα οποία ομαδοποιούνται σε 5 ομάδες: 

  • Διδασκαλία 
  • Έρευνα
  • Ετεροαναφορές ερευνητικών δημοσιεύσεων (citations0
  • Mεταφορά τεχνογνωσίας-καινοτομία
  • Διεθνής προσανατολισμός

Πρώτο στην κατάταξη είναι το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης "École Polytechnique Fédérale de Lausanne", που ιδρύθηκε το 1969 και διακρίνεται για τις επιδόσεις του στο τομέα της έρευνας και της μεταφοράς τεχνογνωσίας. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν πανεπιστήμια από χώρες της Ανατολικής Ασίας, με το Pohang University of Science and Technology της Νότιας Κορέας και το  Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Στην 4η θέση βρίσκεται το Hong Kong University of Science and Technology, ενώ το Singapore’s Nanyang Technological University είναι στην 5η θέση. Η χώρα με τα περισσότερα πανεπιστήμια στην κατάταξη είναι η Αυστραλία που φέτος ξεπέρασε για πρώτη φορά τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία εκπροσωπείται με 15 πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και το Warwick University.

Σύμφωνα με την ανάλυση των Times, δεδομένης της ραγδαιας αύξησης του αριθμού και της ποιότητας των ερευνητικών δημοσιεύσεων των πανεπιστημίων της Ανατολικής Ασίας, αναμένεται σε μερικά χρόνια ιδρύματα από τις χώρες αυτές να εκτοπίσουν καθιερωμένα πανεπιστήμια από αγγλόφωνες χώρες στο top 200 των Times Higher Education, δηλαδή στη γενική κατάταξη που αναδεικνύει τα καλύτερα Πανεπιστήμια διεθνώς. 

Αξίζει, τέλος, να τονιστεί ότι πολλά από τα Πανεπιστήμια που περιλαμβάνονται στους "Times Higher Education 100-Under-50" είναι καλά χρηματοδοτούμενα από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς κι αυτό αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την επιτυχία του Πανεπιστήμιου Κρήτης, που συμπεριλαμβάνεται στην κατάταξη, παρά τις οικονομικές συνθήκες λειτουργίας των Πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα "Times Higher Education 100-Under-50"  εδώ

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο