Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Open Mind: Διαδικτυακό μάθημα στα πλαίσια του Erasmus+ με στόχο την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Το «Open Mind» είναι ένα έργο Erasmus+, το οποίο στοχεύει στην προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε γυναίκες και φοιτητές από μη επιχειρηματικές σπουδές μέσω ενός καινοτόμου διαδικτυακού μαθήματος με βάση το παιχνίδι.

Μετά την πιλοτική δοκιμή με 120 φοιτητές και εκπαιδευόμενους, το Οpen Mind διαδικτυακό μάθημα με βάση το παιχνίδι “Εισαγωγή στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα” επίσημα ξεκινάει τον Μάρτιο. Κύριες ομάδες στόχοι του μαθήματος είναι γυναίκες, ενήλικες εκπαιδευόμενοι και φοιτητές από διάφορες κατευθύνσεις σπουδών, με στόχο την βελτίωση της πρόσβασης τους και στην προσέλκυση περισσότερων ατόμων στην επιχειρηματικότητα. Περιλαμβάνει 8 ενότητες οι οποίες θα εισάγουν τους εκπαιδευόμενους σε πληθώρα θεματικών – Εισαγωγή στην πολιτική οικονομία και επιχειρηματικότητα, Διοίκηση επιχειρήσεων, Νομικό πλαίσιο, Καμβάς επιχειρηματικού μοντέλου, Μάρκετινγκ κοινωνικών επιχειρήσεων, Πηγές χρηματοδότησης, Δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου και Κοινωνικά έργα. Τα στοιχεία του παιχνιδιού, ενσωματωμένα στην πλατφόρμα, δημιουργούν μια συναρπαστική εμπειρία μάθησης, συνολικής διάρκειας 75 ωρών (3 ECTS). Η εκπαιδευτική πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά, Βουλγάρικα, Ελληνικά, Πολωνικά και Ρουμάνικα.                  

To μάθημα δημιουργήθηκε από 8 οργανισμούυς - VUZF University of Finance, Business and Entrepreneurship, Business Foundation for Education, “D.A.Tsenov” Academy of Economics και 11235 Ltd από την Βουλγαρία, Institute of Entrepreneurship Development από την Ελλάδα, University of Lodz από την Πολωνία, University Titu Maioerescu από τη Ρουμανία και University of Sheffield από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μάθημα «Εισαγωγή στην κοινωνική επιχειρηματικότητα» στοχεύει:

  • Να ενισχύσει το κίνητρο για δημιουργία επιχείρησης, τις δεξιότητες τους και τις γνώσεις τους
  • Να ευαισθητοποιήσει τους φοιτητές από διάφορες σχολές να ξεκινήσουν την δική τους πετυχημένη κοινωνική επιχείρηση – νομικά, οικονομικά, διαχείρισης, ηγεσίας, μάρκετινγκ κτλ.
  • Να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό διαδικτυακό μαθησιακό περιβάλλον που συνδυάζει την θεωρία και την πράξη, την διαδικτυακή υποστήριξη από έμπειρους μέντορες, ένα ενεργό δίκτυο και με την δυνατότητα να προσελκύσει πιθανούς επενδυτές.

Η ενδιαφέρουσα, βιωματική μαθησιακή εμπειρία βασίζεται σε αποστολές, προκλήσεις και εργασίες μέσω των οποίων και της βοήθειας των παιχνιδιών της πλατφόρμας, οι χρήστες θα μάθουν, θα αναπτύξουν δεξιότητες και την αντίληψη τους ώστε να γίνουν κοινωνικοί επιχειρηματίες.

Ως αναγνώριση της ποιότητας του έργου, το Open Mind βραβεύθηκε από το Human Resource Development Centre – την Βουλγαρική Εθνική Υπηρεσία για το πρόγραμμα Erasmus+. Ο κ. Mario Kamenov, συντονιστής του έργου Open Mind, παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους της κοινοπραξίας.

Το διαδικτυακό μάθημα θα παρουσιαστεί επίσημα στην Ελλάδα στο Open Mind Workshop στις 8 Μαρτίου 2018.

Για περισσότερα νέα, ακολουθήστε την ιστοσελίδα του Open Mind.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο