Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Προκήρυξη Msc in Business Analytics (full-time & part-time)

Η χρησιμοποίηση δεδομένων στη λήψη σωστών, έγκυρων και έγκαιρων αποφάσεων έχει αναχθεί σε «εκ των ουκ άνευ» παράγοντα επιτυχίας για τις περισσότερες σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια, με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και εφαρμογών, όπως η εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων, η εκτεταμένη χρήση smart phones, η εξάπλωση των RFID συστημάτων, ο όγκος και η μορφή των δεδομένων έχει αλλάξει δραματικά. Oι όροι Big Data, Business Analytics και Data Science βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων των ΙΤ τμημάτων, μικρών και μεγάλων οργανισμών.Σαν συνέπεια, τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναδειχθεί ένας νέος ρόλος στις επιχειρήσεις, με την ονομασία Data Scientist, με αυξανόμενη βαρύτητα και σημασία (π.χ. "Data Scientist: The Sexiest Job of the 21s Century", Tom Davenport, Harvard Business Review, Οκτώβριος 2012). Ταυτόχρονα όμως, έχει επισημανθεί η μεγάλη έλλειψη τέτοιων στελεχών διεθνώς, καθώς και προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, έχει διακρίνει αυτή τη διεθνή τάση πολύ νωρίς, από τις αρχές του 2011. Συλλέγοντας γνώμες από καθηγητές πανεπιστημίων και industry experts στις ΗΠΑ και την Ασία και προσφέροντας τα τελευταία δύο χρόνια βραχυχρόνια και μακροχρόνια προγράμματα εκπαίδευσης σε "Big Data and Business Analytics", απέκτησε την απαραίτητη εμπειρία για την υλοποίηση μεταπτυχιακού προγράμματος σε αυτό το χώρο.

Τον Ιούλιο του 2014 εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών σε Επιχειρηματική Αναλυτική (Msc in Business Analytics) και το Σεπτέμβριο του 2014 έγιναν δεκτοί οι πρώτοι φοιτητές (μερικής φοίτησης) σε αυτό. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διεθνές, διδάσκεται στην Αγγλικη και έχει ήδη φοιτητές από χώρες εκτός Ελλάδας. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες του χώρου σε θέματα πρακτικών ικανοτήτων και εύρεσης εργασίας, όπως η IBM και η SAS. Για παράδειγμα η IBM στην ανακοίνωση της για τη δημιουργια Competence Center for Big Data & Analytics στην Ελλάδα αναφέρθηκε εκτενώς στη συνεργασία με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/43688.wss

Το πρόγραμμα σπουδών συνδυάζει και εξισορροπεί με τον καλύτερο τρόπο θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, ενώ μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην έκθεση των φοιτητών σε μελέτες περιπτώσεων (case studies) καθετοποιημενων εφαρμογών business analytics. Αυτές οι εφαρμογές θα αφορούν το marketing, τις τηλεπικοινωνίες, τον τομέα της υγείας, την ενέργεια, τη δημόσια διοίκηση κ.α. Ταυτόχρονα, οι καθηγητές που διδάσκουν έχουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα τους και προέρχονται επί το πλείστον από μεγάλα πανεπιστήμια της Αμερικής και της Μεγάλης Βρετανίας. Διευθυντής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δαμιανός Χατζηαντωνίου και η Επιτροπή Σπουδών αποτελείται από τους Γεώργιο Γιαγλή, Καθηγητή και Αντιπρύτανη του ΟΠΑ, Γεώργιο Δουκίδη, Καθηγητή και Διευθυντή Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν, Νάνσυ Πουλούδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Πρόεδρο του τμήματος ΔΕΤ και Διομήδη Σπινέλλη, Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Συστημάτων Λογισμικού.

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει την έναρξη της περιόδου υποβολής για τα προγράμματα ΜΠΣ μερικής και πλήρους φοίτησης για το 2015-2016.

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων: Για τα προγράμμα πλήρους φοίτησης: 19-6-2015 Για το πρόγραμμα μερικής φοίτησης: 3-7-2015

Δίδακτρα: Τα δίδακτρα ανέρχονται σε 7200 ευρώ και για τα δύο προγράμματα φοίτησης (πλήρους και μερικής).

Για να δείτε τα διδασκόμενα μαθήματα (πρόγραμμα πλήρους φοίτησης) πατήστε εδώ

Για να δείτε τα διδασκόμενα μαθήματα (πρόγραμμα μερικής φοίτησης) πατήστε εδώ

Δείτε τις προϋποθέσεις επιλογής και κατεβάστε την αίτηση για το

Πρόγραμμα πλήρους φοίτησης

Προγραμμα μερικής φοίτησης

Από τη σελίδα μας στο facebook μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις και προθεσμίες υποβολής αιτήσεων όλων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Τέλος, από τον πίνακα της κεντρικής μας σελίδας http://www.eduguide.gr/ μπορείτε να εξερευνήσετε την πληρέστερη βάση δεδομένων με τα μεταπτυχιακά προγράμματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και αναζητήσετε μεταπτυχιακά προγράμματα με βάση τα κριτήρια που σας ενδιαφέρουν.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο