Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

"MSc in International Shipping, Finance and Management" από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αν είστε νέος απόφοιτος Πανεπιστημίου και ΤΕΙ ή στέλεχος επιχείρησης και επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα μεταπτυχιακό τίτλο-εφόδιο για εργασία σε έναν από τους ισχυρότερους κλάδους της Ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας, τo  Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Msc in International Shipping, Finance and Management προκηρύσσει θέσεις για την επόμενη σειρά φοιτητών 2024-2025.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μεταπτυχιακά στον κόσμο στον τομέα του, το οποίο κατέλαβε την 5η θέση παγκοσμίως στη λίστα κατάταξης Eduniversal 2019 με τα καλύτερα μεταπτυχιακά στον κόσμο σε maritime management.

Παρακάτω έχουμε συνοψίσει βασικές πληροφορίες για το ΔΠΜΣ:

Πρόγραμμα Σπουδών

Το αγγλόφωνο ΔΠΜΣ στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση (MSc in International Shipping, Finance and Management) συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τα γνωστικά αντικείμενα της Ναυτιλίας, της Χρηματοοικονομικής και της Διοίκησης Επιχειρήσεων προετοιμάζοντας τους φοιτητές να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες της πραγματικής αγοράς. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα σύγχρονο και άριστα δομημένο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο, εκτός από τη θεωρητική κατάρτιση και διδασκαλία, εμπλουτίζεται με εναλλακτικές μαθησιακές διαδικασίες, όπως, μελέτη της διεθνούς βιβλιογραφίας, εργαστηριακά μαθήματα, case studies, εργασίες καθώς και παρουσιάσεις στελεχών επιχειρήσεων, που καλούνται ως επισκέπτες ομιλητές.

Μαθησιακό Περιβάλλον

Η υποδομή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέρει στους φοιτητές ένα ιδανικό περιβαλλον μάθησης και προαγωγής της έρευνας μέσω των εργαστηρίων, της βιβλιοθήκης, των κέντρων υπολογιστών καθώς και της απρόσκοπτης πρόσβασης σε διεθνή επιστημονικά και επαγγελματικά περιοδικά και βάσεις δεδομένων. Οι φοιτητές του προγράμματος προέρχονται από 14! διαφορετικές χώρες, προσφέροντας στους συμμετέχοντες ενα διεθνες μαθησιακό περιβάλλον.

Διδακτικό Προσωπικό

Οι Καθηγητές του ΠΜΣ είναι όλοι κάτοχοι Διδακτορικού Διπλώματος από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εκτός από άριστη θεωρητική κατάρτιση και εκπαίδευση, διαθέτουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία ενώ το ερευνητικό τους έργο έχει δημοσιευθεί και παρουσιαστεί σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Έχουν, επίσης, βραβευθεί για την ποιότητα της διδασκαλίας τους από πανεπιστήμια του εξωτερικού ενώ συμμετέχουν ως μέλη σε σημαντικές διεθνείς ενώσεις και επιτροπές.

Επαγγελματική αποκατάσταση

Οι απόφοιτοι του Τμήματος θα αποκτήσουν τα εφόδια για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον κλάδο της ναυτιλίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά, οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού μπορούν να εργαστούν σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις πλοιοδιαχείρισης, επιχειρήσεις εισαγωγών–εξαγωγών, επιχειρήσεις διαμεταφορών, επιχειρήσεις πρακτόρευσης πλοίων, ασφαλιστικές επιχειρήσεις, χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς διαχείρισης ναυτιλιακών και άλλων κεφαλαίων καθώς και σε πλήθος άλλων εταιριών που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021, το 95% των φοιτητών του προγράμματος βρήκαν εργασία προτού ακόμη ολοκληρώσουν το πρόγραμμα!

Υποβολή αιτήσεων

Η διαδικασία αποδοχής και αξιολόγησης των αιτήσεων υποψηφιότητας είναι κυλιόμενη και πραγματοποιείται σε επιμέρους κύκλους:

  • 1ος κύκλος αιτήσεων έως 19/02/2024 
  • 2ος κύκλος αιτήσεων έως 08/04/2024
  • 3ος κύκλος αιτήσεων έως 12/06/2024

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και οι αιτήσεις αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας.

Δείτε την προκήρυξη εδώ.

Πληροφορίες

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών και τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του προγράμματος: 
https://www.dept.aueb.gr/el/msc-isfm

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο