Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Προκήρυξη θέσεων για το Μεταπτυχιακό "Λογιστική και Χρηματοοικονομική".

To Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στη Λογιστική και  Χρηματοοικονομική καλεί νέους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να εμβαθύνουν στο αντικείμενο της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής, να υποβάλλουν αίτηση για την επόμενη σειρά φοιτητών του 2015-16.

Αντικείμενο -Σκοπός

Αντικείμενο του προγράμματος είνα η προαγωγή της γνώσης και της έρευνας στα επιστημονικά αντικείμενα της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη την εθνική αλλά και διεθνή ασταθή οικονομική συγκυρία, αλλά και το βαθμό της πολυπλοκότητας των χρηματοπιστωτικών αγορών, η εξειδικευμένη γνώση στους τομείς της λογιστικής και χρηματοοικονομικής είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαραίτητο εφόδιο για την ανέλιξη στη «σκάλα» της διοικητικής ιεραρχίας των επιχειρήσεων. Η αποστολή αυτή επιτυγχάνεται μέσα από ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο είναι σύγχρονο, άριστα δομημένο και στο οποίο χρησιμοποιούνται εναλλακτικές μαθησιακές διαδικασίες πέραν της μελέτης της διεθνούς βιβλιογραφίας, όπως εργαστηριακά μαθήματα, μελέτες περιπτώσεων και εργασίες.

Οι Μεταπτυχιακές σπουδές οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ). Στα πλαίσια του προγράμματος λειτουργούν δύο τμήματα:

 • Τμήμα Πλήρους Φοίτησης (full time) που απευθύνεται σε νέους απόφοιτους, έχει διάρκεια 12 μήνες και τα μαθήματα είναι πρωινά ή  απογευματινά.
 • Τμήμα Μερικής Φοίτησης (part-time) που απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, έχει διάρκεια 24 μήνες και τα μαθήματα είναι απογευματινά.

Οι κατευθύνσεις που προσφέρει το μεταπτυχιακό είναι οι εξής: 

 • Λογιστική (Accounting)
 • Διοικητική Λογιστική (Management Account
 • Ελεγκτική (Auditing)
 • Φορολογική Λογιστική (Tax Accounting)
 • Χρηματοοικονομική (Finance)
 • Τραπεζική και Διαχείριση Κινδύνων (Banking & Risk Management)
 • Επενδύσεις και Διαχείριση Περιουσίας (Investments & Wealth Management)
 • Χρηματοοικονομική Μηχανική (Financial Engineering)

Σε κάθε κατεύθυνση προσφέρονται ελληνόφωνα και αγγλόφωνα τμήματα ανάλογα με τη ζήτηση

Το ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική είναι ένα από τα πλέον περιζήτητα μεταπτυχιακά προγράμματα στον Ελλαδικό χώρο και λειτουργεί με επιτυχία από το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005. Στα 11 χρόνια λειτουργίας του  έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας καθώς και στην ευρύτερη παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι:

 • το 35% των αποφοίτων του τμήματος πλήρους φοίτησης 2012-13 βρήκε δουλειά πριν καν την ολοκλήρωση του προγράμματος
 • με βάση την έρευνα Eduniversal Best-Masters Rankings 2014, το πρόγραμμα ανακηρύχτηκε 30ο στον τομέα Λογιστικής-Ελεγκτικής στην άκρως ανταγωνιστική περιοχή της Δυτικής Ευρώπης.
 • Οι απόφοιτοι του ΜΔΕ απαλλάσσονται πλέον από τις 6 από τις συνολικά 9 ενότητες στις οποίες απαιτείται εξέταση για τη λήψη της επαγγελματικής πιστοποίησης του Association of Chartered Certified Accountants (ACCA).

Η διαδικασία αποδοχής αιτήσεων είναι κυλιόμενη και πραγματοποιείται σε δύο επιμέρους κύκλους, τόσο για το τμήμα πλήρους όσο και για το τμήμα μερικής φοίτησης:

 • Η καταληκτική ημερομηνία αποδοχής αιτήσεων του 1ου κύκλου είναι η 16η Μαρτίου 2015.
 • Η καταληκτική ημερομηνία αποδοχής αιτήσεων του 2ου κύκλου είναι η 1η Ιουνίου 2015. 

Η αξιολόγηση των υποψηφίων γίνεται λαμβάνοντας υπόψη πολλαπλά ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια και πρωτίστως τις προπτυχιακές σπουδές, το επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας και την εργασιακή εμπειρία.

Για τα δίδακτρα, το πρόγραμμα σπουδών και την προκήρυξη του προγράμματος πλήρους φοίτησης πατήστε εδώ

Για τα δίδακτρα, πρόγραμμα σπουδών και την προκήρυξη του προγράμματος μερικής φοίτησης πατήστε εδώ

Από τη σελίδα μας στο facebook μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις και προθεσμίες υποβολής αιτήσεων όλων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Τέλος, από τον πίνακα της κεντρικής μας σελίδας http://www.eduguide.gr/ μπορείτε να εξερευνήσετε την πληρέστερη βάση δεδομένων με τα μεταπτυχιακά προγράμματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και αναζητήσετε μεταπτυχιακά προγράμματα με βάση τα κριτήρια που σας ενδιαφέρουν.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο