Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Νέο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Το Υπουργείο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοίνωσε την υλοποίηση ταχύρρυθμου πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, διάρκειας δύο (2) μηνών, από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

α) Δικαίωμα συμμετοχής στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού έχουν Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών − μελών της Ε.Ε., απόφοιτοι τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής.

β) Αναγκαία προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα αποτελεί η άριστη γνώση (επίπεδο Γ2) μίας τουλάχιστον από τις εξής ξένες γλώσσες: γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική, ρωσική. Η άριστη γνώση αποδεικνύεται προσκομίζοντας τους ανάλογους τίτλους γλωσσομάθειας, όπως παρατίθενται στο Α’ ΜΕΡΟΣ του Παραρτήματος Ι. Η άριστη γνώση της πρώτης δηλωθείσας γλώσσας (γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής και ρώσικης) δεν μοριοδοτείται.

Η άριστη γνώση κάθε επιπλέον ξένης γλώσσας, πλην της αγγλικής, μοριοδοτείται.
Για ξένες γλώσσες που οι τίτλοι γλωσσομάθειας δεν συμπεριλαμβάνονται στο Α’ ΜΕΡΟΣ του Παραρτήματος Ι, η άριστη γνώση αποδεικνύεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΜΕΡΟΣ Β’ του Παραρτήματος Ι.

γ) Οι υποψήφιοι υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε., εκτός Ελλάδας, θα πρέπει να είναι κάτοχοι Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας επιπέδου Β2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Καραμαούνα 1, Πλ. Σκρά, Τ.Κ. 55132 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310−459101,2310-459574) ή από το Σχολείο Νέας Ελληνικής γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τηλ. 2310-997571 ή από το Διδασκαλείο της Νέας Ελληνικής Γλώσσας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τηλ. 210-7277672. Η γνώση της ελληνικής γλώσσας αποδεικνύεται επίσης και με τίτλο σπουδών δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ο υποψήφιος έχει αποκτήσει στην ημεδαπή.

Oι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης πρέπει να υποβάλλουν από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης& Κατάρτισης, Τμήμα Ανωτέρων Σχολών & ΑΔΑ: Σχολών Ξεναγών, Λ. Αμαλίας 12, Τ.Κ. 10557, Αθήνα) αίτηση, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος ΙΙΙ, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των παραγράφων 7Α και 7Β σε ευκρινή φωτοαντίγραφα.

1. ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
2. ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:. Στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, στην Καλαμάτα
3. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Από 28/3/2016 έως 10/6/2016.
4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ: Έως 40 άτομα. Στην περίπτωση που ο αριθμός των επιλεγέντων είναι μικρότερος από τριάντα (30), το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί.
5. ΚΟΣΤΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Το συνολικό κόστος υλοποίησης του ταχύρρυθμου προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 27,000 ευρώ. Οι εισακτέοι επιβαρύνονται με δίδακτρα, τα οποία
αντιστοιχούν στον ισόποσο επιμερισμό του κόστους υλοποίησης ανάλογα με τον τελικό αριθμό εισακτέων, ήτοι τα δίδακτρα θα κυμαίνονται από 675 έως 900 ευρώ. Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα μετακίνησης που απαιτούνται για την πραγματοποίηση επισκέψεων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους εκτός Καλαμάτας καθώς επίσης και η παροχή διδακτικού υλικού. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παρέχει στους συμμετέχοντες
δυνατότητα διαμονής σε ξενοδοχεία της πόλης (Καλαμάτα) με 25 ευρώ ημερησίως καθώς και δυνατότητα σίτισης στο εστιατόριο της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας με την καταβολή συμμετοχής 2 ευρώ ανά γεύμα.

Διαβάστε την αναλυτική προκήρυξη

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο