Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Νέο πρόγραμμα χορήγησης 300 υποτροφιών μάστερ «2+2» θα προκηρυχθεί από το ΙΚΥ

Την ευκαιρία να προσληφθούν σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα θα έχουν 300 αριστούχοι, υπότροφοι του ΙΚΥ, σύμφωνα με νέο πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) θέσπισε το καινοτόμο Πρόγραμμα Υποτροφιών «2+2» όπου η αριστεία επιβραβεύεται με τον πιο ουσιαστικό τρόπο. Οι μεταπτυχιακές σπουδές συνδέονται άμεσα με την αγορά εργασίας και άριστοι εξειδικευμένοι νέοι επιστήμονες απασχολούνται στον κλάδο των σπουδών τους, από τις κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς της χώρας. Οι 300 αριστούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για διάστημα έως δύο ετών, παράλληλα με τις μεταπτυχιακές σπουδές τους, και στη συνέχεια να προσληφθούν με καθεστώς πλήρους απασχόλησης για ακόμα δύο έτη. Το νέο πρόγραμμα θα κινείται στους ίδιους άξονες με το πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε φέτος από το ΙΚΥ σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ), και αφορούσε 100 υποτρόφους από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Τα αντικείμενα απασχόλησης θα διαμορφωθούν με βάση τη ζήτηση των επιχειρήσεων. Τη δυνατότητα να ενταχθούν στη δράση θα έχουν ελληνικές επιχειρήσεις από όλη την περιφέρεια, αρκεί να μην έχουν προχωρήσει σε απολύσεις τα προηγούμενα δύο έτη, ωστόσο τα αναλυτικά κριτήρια εισαγωγής βρίσκονται υπό διαμόρφωση. Η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων θα γίνει μέσω του ΙΚΥ, από επιτροπή δύο έως πέντε εξωτερικών αξιολογητών, μέλη ΔΕΠ ιδρυμάτων της χώρας μας και από το μητρώο αξιολογητών του ΙΚΥ.

«Η διαφορά των νέου τύπου υποτροφιών σε σχέση με τα προγράμματα που «έτρεχε» το ΙΚΥ τα προηγούμενα 63 χρόνια είναι ότι οι υποτροφίες αυτές δεν είναι απλώς για εκπόνηση μάστερ ή διδακτορικού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Από πέρυσι αλλάζουμε κι εμείς καθώς έχουν αλλάξει και οι ανάγκες της κοινωνίας. Το ζητούμενο πλέον είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά μέσα από τις σπουδές τους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Επιπλέον προάγουμε την καινοτομία μέσα από τη στήριξή τους σε καινούργια μεταπτυχιακά, διδακτορικά ή και σε μεταδιδακτορική έρευνα» δήλωσε η Έφη Μπάσδρα, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΙΚΥ. ‘Όπως εξηγεί η ίδια, το ζητούμενο πλέον είναι η υποτροφία να εξασφαλίζει και επαγγελματική σταδιοδρομία. Μάλιστα, για υποτρόφους του ΙΚΥ υπάρχει σχεδιασμός βάσει του οποίου οι υπότροφοί του που δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στην αγορά εργασίας μπορούν να ενταχθούν μέσω αυτού του ειδικού προγράμματος διάρκειας περίπου 24 μηνών, να στηριχθούν και να εισέλθουν στον χώρο των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε για το πρόγραμμα ΙΚΥ-ΕΤΕ που πραγματοποίησε το ΙΚΥ το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Πρόγραμμα χορήγησης 100 Υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές α’ κύκλου (μάστερ) στην Eλλάδα με ένταξη στην αγορά εργασίας Πρόγραμμα ΙΚΥ ETE Ακαδ. Έτους 2014 -15

Επίσης, για όλες τις ευκαιρίες που προσφέρει το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών μπορείτε να ακολουθείτε το ΙΚΥ στην επίσημη ιστοσελίδα του στο facebookΊδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/ State Scholarships Foundation

Αν ενδιαφέρεστε για υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα ή το εξωτερικό που προκηρύσσονται από διάφορους φορείς, μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα του eduguide στοfacebook  καθώς και από τον σύνδεσμο http://www.eduguide.gr/ypotrofies/ 

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο