Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Νέο μεταπτυχιακό από το ΕΚΠΑ: "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων"

Στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα λειτουργήσει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων».

Το ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» οδηγεί στην απονομή «Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης» [M.Sc] του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από πλήρη και επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών σε μία από τις ακόλουθες κατευθύνσεις και ειδικεύσεις:

• ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 1: Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων
− Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων στη Διοίκηση
− Στρατηγικές Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων στη Διοίκηση των Σχολικών Συγκροτημάτων
− Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων στον Τουριστικό Τομέα
− Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων στις Βιομηχανίες - Επιχειρήσεις
• ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 2: Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος
− Τεχνικές Διαχείρισης, Προστασίας και Αποκατάστασης Περιβάλλοντος
− Διδακτική Διαχείρισης Περιβάλλοντος
− Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Το Πρόγραμμα, το πρώτο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα στη Διαχείριση Καταστροφών και Κρίσεων, φιλοδοξεί να αποτελέσει, όχι απλά ένα μέσο για την απόκτηση ενός έγκυρου Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών, αλλά ένα εργαλείο για την απόκτηση ουσιαστικών γνώσεων για τα τοπικά, περιφερειακά και παγκόσμια προβλήματα.


Σήμερα, σε ορισμένα μεγάλα, γνωστά Πανεπιστήμια της αλλοδαπής ήδη λειτουργούν Μεταπτυχιακά Προγράμματα με αντίστοιχο γνωστικό αντικείμενο. Η δημιουργία του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος στο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό τόσο σε Εθνικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο. 

Η διδασκαλία των μαθημάτων των δύο κατευθύνσεων θα γίνεται στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα και θα πραγματοποιείται με δια ζώσης διδασκαλία αλλά κυρίως εξ αποστάσεως μέσω του πιστοποιημένου συστήματος εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Κάθε χρόνο εκτελούνται μία ή περισσότερες προαιρετικές ασκήσεις σε περιοχές του Ελληνικού χώρου με ιδιαίτερα περιβαλλοντικά, γεωδυναμικά και κοινωνικά  χαρακτηριστικά, διάρκειας έως 7 ημερών. 

Τέλος, οι ΜΦ μπορούν να λάβουν μέρος εθελοντικά σε ερευνητικές – επιστημονικές αποστολές σε περιοχές εξέλιξης μεγάλων περιβαλλοντικών καταστροφών, φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και κρίσεων συνοδεύοντας οργανωμένες επιστημονικές, ερευνητικές και ανθρωπιστικές επιχειρήσεις του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 3 εξάμηνα.

Τα δίδακτρα για το σύνολο του προγράμματος ανέρχονται σε 4.800 ευρώ.

Καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 20η Ιανουαρίου 2015.

Για να δείτε το πρόγραμμα σπουδών και την αναλυτική προκήρυξη πατήστε εδώ

Για να δείτε όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα θετικών επιστημών των Ελληνικών Πανεπιστημίων πατήστε εδώ

Από τη σελίδα μας στο facebook μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις μεταπτυχιακών προγραμμάτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο