Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Νέα Μεταπτυχιακά εξ Αποστάσεως με Συνάφεια στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ)

Νέα μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως με συνάφεια στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο (joint degree) αλλά και με δικό του ξεχωριστό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ξεκινά την υλοποίηση μεταπτυχιακού εξ αποστάσεως στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» από κοινού με το Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά και αναβαθμίζει το δικό του προηγούμενο πρόγραμμα «Ειδική Εκπαίδευση» σε «Εφαρμοσμένη Ειδική Εκπαίδευση» με την προσθήκη πρακτικής άσκησης.  
 

Και τα 2 νέα μεταπτυχιακά συμπεριλαμβάνουν πρακτική άσκηση η οποία θα υλοποιείται στην Ελλάδα κατά τόπους και υπερκαλύπτει όλες ανεξαιρέτως τις πρόνοιες της εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής  η οποία ορίζει τα κριτήρια για τη χορήγηση συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).

Τέλος, ειδικά για το πρώτο Μεταπτυχιακό στην Ε.Α.Ε., δεδομένου ότι ο τίτλος θα αποδίδεται από ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, δεν θα απαιτείται η συνήθης διαδικασία αναγνώρισης μέσω ΔΟΑΤΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, τα 2 νέα Μεταπτυχιακά προσφέρονται από Παιδαγωγικά Τμήματα (1η προϋπόθεση), έχουν ελάχιστο χρόνο σπουδών πλήρους φοίτησης 4 εξάμηνα, 120 πιστωτικές μονάδες (ζητούνται από το ΙΕΠ τουλάχιστον 3 εξάμηνα και 90 ECTS) και συμπεριλαμβάνουν πρακτική άσκηση σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης 30 πιστωτικών μονάδων ECTS (ζητούνται από το ΙΕΠ τουλάχιστον 20 ECTS)  (2η προϋπόθεση). Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιείται στην Ελλάδα, στις πόλεις διαμονής των φοιτητών.

Η πρακτική άσκηση υλοποιείται σε  σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης καθώς και σε σχολικές μονάδες γενικής αγωγής όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Βεβαιώνεται από επόπτη καθηγητή και τον υπεύθυνο της σχολικής μονάδας, συνοδεύεται από παρουσιολόγιο και περιλαμβάνει παρατήρηση, σχεδιασμό μαθημάτων και εποπτευόμενη αυτόνομη διδασκαλία (3ηπροϋπόθεση). 

Τέλος, το 85% από τις απαιτούμενες πιστωτικές μονάδες ECTS του Προγράμματος Σπουδών  είναι σχετικές με τις κατηγορίες αναπηριών ή ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών όπως αυτές ορίζονται στο νόμο 3699/2008 (ο νόμος κάνει λόγο για το 66%) (4η προϋπόθεση).

Τα Μεταπτυχιακά υλοποιείούνται σε τρεις περιόδους (Χειμερινό, Εαρινό αλλά και Θερινό Εξάμηνο για περιορισμένο αριθμό μαθημάτων) με τη μέθοδο της διδασκαλίας και μάθησης εξ αποστάσεως, στην ελληνική γλώσσα και αιτήσεις εγγραφών  μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια όλου του έτους για έναρξη τον Οκτώβριο (Χειμερινό) ή τον Φεβρουάριο (Εαρινό). Ειδικά όσοι θα επιθυμούν να ξεκινήσουν το Εαρινό εξάμηνο φοίτησης 2017, θα πρέπει να γνωρίζουν πως λόγω των πολλών αιτήσεων και του περιορισμένου αριθμού των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Όσοι  ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες για τα 25 αναγνωρισμένα εξ αποστάσεως προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα του ΕΔΩ

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο