Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Νέα διάκριση για τη Νομική Σχολή Αθηνών

Άλλη μια επιτυχία της Νομικής Σχολής Αθηνών! Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών κατέκτησε την 3η θέση στον έβδομο παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης στο διεθνές δίκαιο προστασίας αλλοδαπών επενδύσεων  Foreign Direct Investment Moot Court, που διεξήχθη στο Malibu της California (24-26/10/2014).

Ο διαγωνισμός FDI Moot αφορά στο συνεχώς εξελισσόμενο διεθνές δίκαιο προστασίας αλλοδαπών επενδύσεων και αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας διαιτητικής επίλυσης διεθνών επενδυτικών διαφορών. Διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Centre for International Studies(Salzburg, Austria), των Νομικών Σχολών των πανεπιστημίων του Suffolk (Boston, Massachusetts), και Pepperdine (Malibu, California), του German Institution of Arbitration (DIS), (Frankfurt/Cologne, Germany), καθώς και του Centre of European Law του πανεπιστημίου King'sCollege London.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία αποτελείτο από τους Βυζά-Ασημακόπουλο Λεωνίδα, Κικαρέα Ειρήνη, Κουντεντάκη Θεοδώρα-Θέτιδα, Παπαναστασίου Αλίνα και Σεργάκη Κλαίρη,  υπό την καθοδήγηση του Λέκτορα κ. Αναστάσιου Γουργουρίνη και των προπονητών Μηλιώνη Γιάννη, Μπουραζέλη Νίκου και Σουρβάνου Μαρίας, διαγωνίστηκε με 78 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και άφησε πίσω της πανεπιστήμια όπως το Harvard, το Georgetown και το King's College London.

Η επιτυχία αυτή της Νομικής Σχολής Αθηνών έρχεται να προστεθεί στις διακρίσεις της Σχολής σε διεθνείς νομικούς διαγωνισμούς με κυριότερη διάκριση την 1η θέση στον Παγκόσμιο Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA Moot Court Competition, που διεξήχθη στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη τον περασμένο Μάιο.

Μάλιστα, το ΙΚΥ, στα πλαίσια χορηγικού προγράμματός του με την Εθνική Τράπεζα, έχει ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία να στηρίζει οικονομικά αυτές τις δράσεις της Νομικής Σχολής,  για τα επόμενα τρία χρόνια, με το ποσό των 60.000 ευρώ.

 

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο