Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του EPLO στη Γεωπολιτική Ανάλυση και τους Διεθνείς Ανταγωνισμούς

Ο διεθνής Οργανισμός EPLO σε συνεργασία με τον κ. Ιωάννη Μάζη, Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών προκηρύσσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (MSc) με τίτλο "Γεωπολιτική Ανάλυση και Διεθνείς Ανταγωνισμοί: ισχύς και δίκαιο στη Δύση και το Ισλάμ" και διάρκεια ενός έτους .

Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει ερευνητές, στελέχη διεθνών και δημοσίων οργανισμών, διπλωμάτες, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και στελέχη των ΜΜΕ, στη νηφάλια ανάλυση και αξιολόγηση του διεθνούς γίγνεσθαι, στοχεύοντας στην ορθολογική επίλυση των προκυπτουσών διεθνών ή/και περιφερειακών κρίσεων, με τη χρήση της γεωπολιτικής ανάλυσης. Το πρόγραμμα σχετίζεται με θέματα διεθνούς ασφάλειας σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές όπως και ζητήματα ασύμμετρων απειλών, σχέσεων ισχύος, διεθνούς ηγεμονίας και διεθνών συγκρούσεων. Επικεντρώνεται σε σημαντικά γεωπολιτικά ζητήματα, τα οποία επηρεάζουν και διαμορφώνουν τις εξελίξεις και τις μετατοπίσεις ισχύος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του EPLO στο κέντρο της Αθήνας και αποτελείται από 2 εξάμηνα, δώδεκα δίωρες διαλέξεις ανά μάθημα και διπλωματική μεταπτυχιακή εργασία. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, τρεις φορές την εβδομάδα.

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα στο: www1.eplo.int/projects/41

Οι φοιτητές θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.eplo.int έως τις 31 Οκτωβρίου 2018.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο