Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

MA in Digital Media, Communication & Journalism από το Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προσφέρει το πρώτο αγγλόφωνο πρόγραμμα στη θεματική περιοχή MA in Digital Media, Communication and Journalism.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι ετήσιας διάρκειας ενώ η κατεύθυνση είναι από τις ελάχιστες που προσφέρονται πανευρωπαϊκά εξασφαλίζοντας έτσι ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε όσους δημοσιογράφους αποφασίσουν να το παρακολουθήσουν.

Το αγγλόφωνο πρόγραμμα συγκεντρώνει υψηλό ενδιαφέρον από το εξωτερικό και προσφέρεται με ειδική μείωση της τάξης του 50% στα δίδακτρα (από 3.000 ευρώ σε 1.500 ευρώ) σε μέλη Δημοσιογραφικών Ενώσεων που θα επιλέξουν μια από τις δυο κατευθύνσεις «European Journalism», «Risk Communication and Crisis Journalism».

Στην κατεύθυνση αυτή έχει υπάρξει συνεργασία με Δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, αποτέλεσμα του οποίου είναι να παρακολουθήσουν τις κατευθύνσεις αυτές πολλά μέλη τους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2022, μέσω της ιστοσελίδας του ΠΜΣ (εδώ).

Με τις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι υποβάλλουν τα εξής στοιχεία:

  • Στοιχεία τίτλων σπουδών
  • Στοιχεία πιστοποιητικών αγγλομάθειας επιπέδου τουλάχιστον Γ1 (C1) .

Αυτά δεν είναι αναγκαία εφόσον οι υποψήφιοι κατέχουν τίτλους βασικών ή μεταπτυχιακών σπουδών από αγγλόφωνα Πανεπιστήμια ή Τμήματα Σπουδών, ή από Τμήματα Αγγλικής Φιλολογίας.

  • Δύο (2) συστατικές επιστολές από μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ ή αναγνωρισμένων Ερευνητικών Ινστιτούτων. Σε περίπτωση που υπάρχει επαγγελματική εμπειρία συναφής προς την επιλεγείσα ειδίκευση, η μία (1) συστατική μπορεί να προέρχεται από τον προϊστάμενο/διευθυντή του οργανισμού όπου αυτή αποκτήθηκε.

Τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος θα ξεκινήσουν αρχές Οκτωβρίου 2022. Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την πραγματοποίηση μαθημάτων εξ αποστάσεως (e-learning) στο σύνολο των μαθημάτων σε περίπτωση που υπάρξουν έκτακτες συνθήκες, όπως αυτές που είχαν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας COVID- 19.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τον κανονισμό σπουδών, τη διαδικασία επιλογής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλευτούν την ιστοσελίδα του ΠΜΣ (http://media.jour.auth.gr/) να επικοινωνούν καθημερινά με τη Γραμματεία του ΠΜΣ (τηλ. 2310-992072 ή ηλεκτρονικά στο: (troullou@jour.auth.gr) και τον Διευθυντή του Προγράμματος (chfragk@jour.auth.gr).

 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο