Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Καινοτόμο Εργαστήριο (Hacathon) – Αξιοποίηση Εκπαιδευτικών Πόρων Συστημάτων Μάθησης

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), στο πλαίσιο της αποστολής του, διοργανώνει Καινοτόμο Εργαστήριο (Hacathon) με τίτλο:

«ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΣΗΣ»

Το Εργαστήριο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου SlideWiki – Horizon 2020 που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Ιουνίου 2018, ώρες 8:00-15:00, στην Αθήνα, στην αίθουσα 223 του ΕΚΔΔΑ (Πειραιώς 211, 2ος όροφος, Ταύρος).

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ενημέρωση, διερεύνηση και προώθηση των μεθόδων, τεχνικών, εργαλείων και προϋποθέσεων Αξιοποίησης Εκπαιδευτικών Πόρων με στόχο την Ανοιχτή Συνεργατική Μάθηση στη Διοίκηση και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μάθησης.

Ειδικότερα το πρόγραμμα αποσκοπεί:

  • Στη διερεύνηση και ανάδειξη νέων Μεθόδων Διερεύνησης Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Πόρων με βάση το προφίλ των χρηστών και τα ενδιαφέροντα τους.
  • Στη διερεύνηση και ανάδειξη νέων Εργαλείων Αξιοποίησης Εκπαιδευτικών Πόρων.
  • Στην ανάδειξη των νομικών προϋποθέσεων για την εξασφάλιση της Ανοικτότητας.
  • Στην ανάδειξη των απαιτήσεων Προσβασιμότητας και αξιοποίησης των   Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Πόρων από ΑΜΕΑ.
  • Στην παρουσίαση χρήσιμων πρακτικών εφαρμογών αξιοποίησης Εκπαιδευτικών Πόρων για τη Διοίκηση με τεχνικές Αναλυτικών Μάθησης – LearningAnalytics.
  • Στην παρουσίαση καλών πρακτικών και μελετών περίπτωσης σε σχέση με τεκμηρίωση της Αξιοποίησης Εκπαιδευτικών Πόρων.
  • Στη διερεύνηση συνεργειών για την αξιοποίηση Ανοικτών Εκπαιδευτικών Πόρων.
  • Στην αξιοποίηση του SlideWiki στη Διοίκηση.

Το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως στα μέλη του μητρώου εκπαιδευτών του ΕΚΔΔΑ, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και σε στελέχη που ασχολούνται με θέματα εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και δια βίου μάθησης όλων των επιπέδων διοίκησης.

Την επιστημονική ευθύνη του εργαστηρίου έχει η κα Αναστασία Παπαστυλιανού, Υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας ΙΝΕΠ, (τηλ. 2131306279, email: apapas@ekdd.gr) και την οργανωτική η κα Ροδάνθη Μουζουράκη, στέλεχος ΙΝΕΠ (τηλ. 2131306245, email: mouzouraki@ekdd.gr).

Βρείτε εδώ την εγκύκλιο.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο