Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

IKY: Mία θέση υποτροφίας για μεταδιδακτορική έρευνα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας –ΕΠΙΦ- (European Education Institute, www.eui.eu) είναι Ευρωπαϊκός Οργανισμός ο οποίος αποτελεί διεθνούς φήμης και αναγνώρισης ακαδημαϊκό κέντρο σπουδών και έρευνας ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, το οποίο είναι ομοταγές προς τα ελληνικά Α.Ε.Ι.  Το Ελληνικό κράτος -ως κράτος μέλος του ΕΠΙΦ,  κατά την ιδρυτική συνθήκη του ΕΠΙΦ. (άρθρο 17 του ν. 1628/1986), χορηγεί, στο πλαίσιο των διαθεσίμων πιστώσεων, υποτροφίες σε Έλληνες ερευνητές που έχουν εισαχθεί στα προγράμματα του ΕΠΙΦ.  Οι υποτροφίες αυτές χορηγούνται από το ΙΚΥ, σε συνεργασία με το ΕΠΙΦ, δυνάμει του άρθρου 2 του ν. 1698/1987.  Στο πλαίσιο αυτό, το ΙΚΥ -ως Εθνικός Φορέας Υποτροφιών- υλοποιεί δύο (2) προγράμματα υποτροφιών -μεταδιδακτορικής έρευνας και κατάρτισης και διδακτορικών σπουδών αντιστοίχως- στους τομείς που αντιστοιχούν στα τέσσερα τμήματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας (Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικών Επιστημών, Νομικών Επιστημών, Ιστορίας και Πολιτισμού). 

 

Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών ΙΚΥ με τίτλο «Hellenic Ministry of Education and Religious Affairs - Max Weber Scholarships»

Απευθύνεται σε Έλληνες νέους ερευνητές οι οποίοι, κατόπιν επιλογής, εντάσσονται στο πρόγραμμα μεταδιδακτορικής έρευνας και κατάρτισης «Max Weber postdoctoral programme» του ΕΠΙΦ.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019 χορηγείται μία (1) υποτροφία. Απαιτείται ηλεκτρονική υποβολή στο ΕΠΙΦ με καταληκτική ημερομηνία την 25η Οκτωβρίου 2017 και στην συνέχεια,  υποβολή στο ΙΚΥ, σε έντυπη μορφή, με καταληκτική ημερομηνία την 8η Νοεμβρίου 2017.  Για την υποβολή υποψηφιότητας διαβάστε προσεκτικά το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων ακαδημαϊκού έτους 2018 -2019, η οποία επισυνάπτεται παρακάτω.

Πληροφορίες: κ. Νάγια Οικονομοπούλου Τηλ. 210 3726328 e-mail: necono@iky.gr 

Δείτε την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο