Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Προκήρυξη μεταπτυχιακού: Αγρο−Βιοτεχνολογία Φυτών και Μικροοργανισμών Γεωργικής σημασίας

Το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής της Σχολής Αγροτικής Παραγωγής, Υποδομών και Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2014−2015 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: “Αγρο−Βιοτεχνολογία Φυτών και Μικροοργανισμών Γεωργικής σημασίας”.

Αντικείμενο – Σκοπός

Το αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η εξειδίκευση υψηλού επιπέδου στη Βιοτεχνολογία των Συστημάτων Φυτικής Παραγωγής και στην σε βάθος κατανόηση  των αλληλεπιδράσεων φυτών και μικροοργανισμών καθώς και φυτών και αβιοτικών παραγόντων σε Φυσικά και Γεωργικά Ενδιαιτήματα. Η ανάγκη για ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση των φυσικών πόρων με σύγχρονα συστήματα φυτικής παραγωγής καθώς και η ανάταξη των διαταραγμένων και υποβαθμισμένων φυσικών και γεωργικών οικοσυστημάτων, στα πλαίσια της κλιματικής αλλαγής, απαιτεί την εξειδίκευση επιστημόνων ικανών να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία της γεωπονίας, της βιοτεχνολογίας και της βιοπληροφορικής για την κατανόηση, αξιοποίηση, ανάταξη, προστασία και ανάδειξη του γεωργικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Ο σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι: α) Η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης σε θέματα που αφορούν στην ποσοτική και ποιοτική βελτίωση της φυτικής παραγωγής με γνώμονα την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος. β) Η δημιουργία εξειδικευμένων επιστημόνων, ικανών να στελεχώσουν φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στα ευρύτερα γνωστικά αντικείμενα του Π.Μ.Σ., με στόχο την εγκατάσταση, λειτουργία ή/ και διαχείριση ανταγωνιστικών και υψηλής ποιότητας γεωργικών και φυσικών συστημάτων και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Αριθμός εισακτέων: 20 άτομα.

Χρονική διάρκεια: Η χρονική διάρκεια του μεταπτυχιακού ορίζεται σε 2 εξάμηνα.

Δίδακτρα: Τα δίδακτρα ανέρχονται σε 2500 ευρώ συνολικά, κατανεμημένα ανά τετράμηνο σε 1000, 800 και 700 ευρώ.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 27-2-2015.

Για να δείτε το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού πατήστε εδώ

Για να δείτε την αναλυτική προκήρυξη πατήστε εδώ

Από τη σελίδα μας στο facebook μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις και προθεσμίες υποβολής αιτήσεων όλων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Τέλος, από τον πίνακα της κεντρικής μας σελίδας http://www.eduguide.gr/ μπορείτε να  εξερευνήσετε την πληρέστερη βάση δεδομένων με τα μεταπτυχιακά προγράμματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και αναζητήσετε μεταπτυχιακά προγράμματα με βάση τα κριτήρια που σας ενδιαφέρουν.

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο