Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

FIT4JOBS- Δωρεάν Εκπαίδευση Ανέργων σε Προχωρημένες Δεξιότητες Πληροφορικής με δυνατότητα τοποθέτησης τους σε θέσεις εργασίας

Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) συνεχίζει το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «FIT4JOBS».

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε ανέργους από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης 150 ωρών χωρίς κόστος σε προχωρημένες δεξιότητες Πληροφορικής. Οι θεματικές που καλύπτονται είναι ο προγραμματισμός, η σχεδίαση web και κινητών εφαρμογών, χρησιμοποιώντας λογισμικό και  εργαλεία με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν  συμμετοχή στο πρόγραμμα fit4jobs, το οποίο θα ξεκινήσει στα μέσα Ιανουαρίου, στο www.hepis.gr/fit4jobs/registration.

Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν κάρτα ανεργίας, και συγχρόνως να είναι απόφοιτοι ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ΙΕΚ σε Θετικές Επιστήμες (Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Πληροφορική). Για την επιλογή των υποψηφίων θα διενεργηθούν προσωπικές συνεντεύξεις  και τεστ αξιολόγησης τεχνικών δεξιοτήτων. Καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής είναι η Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος εκπαίδευσης των υποψηφίων πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων εταιρειών από όλη την Ευρώπη με στόχο την διευκόλυνση της διαδικασίας πρόσληψης των υποψηφίων αλλά και να καλύψει τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων πλήρωση θέσεων στις ειδικότητες Πληροφορικής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Fit4jobs έχει σχεδιαστεί βάσει του Ιρλανδικού μοντέλου “FIT” μέσα από το οποίο περισσότεροι από 16.000 υποψήφιοι έχουν εκπαιδευτεί, ενώ 12.000 εξ’ αυτών βρήκαν δουλειά μετά το πέρας του προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναδείξει το συγκεκριμένο εγχείρημα ως μια από τις αποτελεσματικότερες πρωτοβουλίες για την απασχόληση ανέργων στην Ευρώπη.

Το «FIT4JOBS» είναι μια ευρωπαϊκή κοινοπραξία αποτελούμενη από φορείς και οργανισμούς Πληροφορικής από την Πορτογαλία (ACM IP), Ισπανία (ACTR), Λιθουανία (LIA), την Ιρλανδία (FIT), τη Λεττονία (LIKTA), την Ελλάδα (HePIS) με τον ευρωπαΐκο οργανισμό Telecentre Europe.

Υποστηρίζεται από δεκάδες εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς όπως η Μicrosoft, EMC, Cisco, Accenture, IBM, Oracle και εντάσσεται  στο πρόγραμμα «PROGRESS 2007-2013» της Γενικής Διεύθυνσης για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο