Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2018: Online Διαγωνισμός

Πάρτε μέρος στον μεγάλο Online διαγωνισμό για να γιορτάσετε την γλωσσική και πολιτιστική ποικιλομορφία και να κερδίσετε πολλά δώρα!

Για 6η συνεχή χρονιά, τα Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και οι Πρεσβείες 13 χωρών-μελών της EUNIC Αθήνας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), προτείνουν ένα διασκεδαστικό κουίζ.

Ραντεβού στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού για να απαντήσετε στις ερωτήσεις του κουίζ και να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της ημέρας: 

www.imera-glosson.eu.imera-glosson.eu

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 και οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στη Μεγάλη Γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, 10:00-15:00 στο Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19).

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Άλεξ Κάβδας.

22 Σεπτεμβρίου 2018: Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών – ένα ραντεβού για να γιορτάσουμε την γλωσσική και πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρώπης

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), οι διπλωματικές και πολιτιστικές αντιπροσωπείες 13 ευρωπαϊκών χωρών(Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ισπανία, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία, Τσεχική Δημοκρατία, Φινλανδία) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να γιορτάσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2018.

Η γλωσσική ποικιλομορφία στην Ευρώπη αποτελεί αδιαμφισβήτητο πολιτιστικό προτέρημα! Για τον καθένα από εμάς, η γνώση διαφορετικών ξένωνγλωσσών αποτελεί μέσο για να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς που κρύβεικάθε πολιτισμός… Το ενδιαφέρον για την γλώσσα του Άλλου είναι συνώ-νυμο αποδοχής της συνάντησης, ενεργής συμμετοχής στην ανταλλαγή καισε μία θαυμαστή διεργασία αμοιβαίου εμπλουτισμού!

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών αποτελεί ένα εορταστικό γεγονός που δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ζωντανούς πολιτισμούς και να ακούσουμε γλώσσες, άγνωστες ίσως ακόμη σε εμάς. Γλωσσική μύηση για τους μικρούς επισκέπτες, περίπτερα, παραστάσεις, διαγωνισμός και τόμπολα είναι μερικές από τις δράσεις που θα κινήσουν σίγουρα το ενδιαφέρον και την όρεξη για μάθηση των ευρωπαϊκών γλωσσών που δεν γνωρίζουμε ακόμα. Καθώς, μην το ξεχνάμε, η γνώση πολλών γλωσσών συμβάλλει ενεργά στην έννοια του ευρωπαϊκού ανθρωπισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, της οποίας μέγας δωρητής το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Με την ευγενική υποστήριξη του Ωδείου Αθηνών

 

Πηγή: ifa.gr

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο