Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Έχεις μια ιδέα για να δημιουργήσεις μια ΜΚΟ και δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις;

Το HIGGS |Higher Incubator Giving Growth & Sustainability| αποτελεί μια πρωτοβουλία με στόχο την ενδυνάμωση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων |ΜΚΟ| που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μέσα από εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα και δράσεις που πραγματοποιούνται στη σταθερή και μόνιμη δομή των εγκαταστάσεών του.

Το πρόγραμμα Accelerator του HIGGS προσφέρει στήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση σε θέματα που επηρεάζουν την εξέλιξη των υπό διαμόρφωση προτάσεών σας και τη γενικότερη λειτουργία των οργανισμών που εκπροσωπείτε.

Οι υπηρεσίες που παρέχουν στον Accelerator είναι ΔΩΡΕΑΝ και είναι:

  • Εκπαιδευτικά σεμινάρια ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ελληνικών ΜΚΟ.
  • Καθημερινή υποστήριξη στη δημιουργία προτάσεων χρηματοδότησης προς εγχώριους και διεθνείς δωρητές.
  • Συνδέσεις μέσω Skype με διεθνείς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και την παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών.
  • Δικτύωση με μεγάλες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Διασύνδεση με τις ΜΚΟ που συμμετέχουν στο Incubator προς την κατεύθυνση της κατάθεσης κοινών προτάσεων.

Παράλληλα, η ομάδα των εξωτερικών συνεργατών μας σας συμβουλεύει ατομικά ή ομαδικά, σε θέματα αφορούν σε:
– Νομικά
– Φοροτεχνικά/Λογιστικά
– Marketing & Επικοινωνία
– Facebook/website
– Προσέλκυση/Διαχείριση Εθελοντών

Πρόγραμμα Accelerator Plus

Μέσα από την εμπειρία μας διαπιστώσαμε ότι ακόμα κι αρκετά επιτυχημένες κι έμπειρες οργανώσεις που έχουν λάβει χρηματοδοτήσεις κι έχουν υλοποιήσει προγράμματα, δεν έχουν ουσιαστικά διαμορφώσει τη στρατηγική τους. Το παραπάνω συχνά αντανακλά σημαντικές ελλείψεις στο οργανωσιακό κομμάτι και φυσικά σχετίζεται άμεσα και με ελλείψεις ή απουσία χρηματοδοτικού πλάνου.

Το Accelerator Plus έρχεται να καλύψει αυτές ακριβώς τις ανάγκες, καθώς είναι ένα πρόγραμμα 4μηνης διάρκειας που συνδυάζει εκπαίδευση και συμβουλευτική υποστήριξη, δίνοντας έμφαση σε 3 κρίσιμα για τις οργανώσεις σημεία:

1) Στρατηγική
2) Οργάνωση
3) Χρηματοδοτήσεις

Όπως και στο Accelerator, οι οργανώσεις που συμμετέχουν στο Accelerator Plus έχουν πρόσβαση στο δίκτυο των εξωτερικών μας συνεργατών με τους οποίους μπορούν να πραγματοποιούν συναντήσεις για τις παρακάτω θεματικές:
– Νομικά
– Φοροτεχνικά/Λογιστικά
– Marketing & Επικοινωνία
– Facebook/Website
– Προσέλκυση/Διαχείριση Εθελοντών
– Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ)

** Όλοι οι συμμετέχοντες στα προγράμματα Accelerator και Accelerator Plus έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τους χώρους του HIGGS (αίθουσες συναντήσεων & αίθουσες εκδηλώσεων) χωρίς κόστος.

Τι είναι τα Open Days
Εάν δεν το γνωρίζετε, τώρα είναι μια καλή ευκαιρία!

Από τη Δευτέρα 14 έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, ώρες 10:00-18:00 η ομάδα του HIGGS σας περιμένει στο χώρο τους, Βίκτωρος Ουγκώ 15, στο Μεταξουργείο (πολύ κοντά στο σταθμό του μετρό).Γνωρίζοντας την ομάδα του HIGGS από κοντά, θα μάθετε τα πάντα για το Accelerator, τα μαθήματα, τη συμβουλευτική καθοδήγηση σε κάθε οργάνωση ξεχωριστά, τις ευκαιρίες δικτύωσης, και φυσικά τον τρόπο δήλωσης συμμετοχής.
Όλα τα παραπάνω έχουν σχεδιαστεί μέσα από την εμπειρία επιμόρφωσης περισσότερων από 400 οργανώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Κύριες Ημερομηνίες

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στο Accelerator:
Έως και Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, μέχρι και τις 17:00

Ημερομηνία Έναρξης Accelerator:
Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα Accelerator, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του HIGGS εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο