Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Έργο PRESS: Ανάπτυξη online Αποθετηρίου για εκπαιδευτικούς και εθελοντές στην εκπαίδευση ατόμων με προσφυγικό υπόβαθρο

Στο πλαίσιο του Έργου PRESS (Provision of Refugee Education and Support Scheme) σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε ειδικό αποθετήριο για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών και εθελοντών που εμπλέκονται με την εκπαίδευση ατόμων με προσφυγικό υπόβαθρο.

Συγκεκριμένα η Η Δράση “Κατάρτιση Εκπαιδευτικών” εντάσσεται στον άξονα “Γλωσσική- πολιτισμική και κοινωνική ‘ένταξη’” του Έργου PRESS ( Άξονας 2) και περιλαμβάνει δύο επίπεδα:

α. πρόγραμμα τριών διά ζώσης επιμορφωτικών κύκλων σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Κέντρο παιδαγωγικής και καλλιτεχνικής επιμόρφωσης Σχεδία”.

β. Σχεδιασμός και ανάπτυξη online αποθετηρίου με πολυτροπικά κείμενα σε πέντε θεματικές κατηγορίες:

- Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

- Ανθρώπινα Δικαιώματα: Το δικαίωμα στην εκπαίδευση

- Βασικά Στοιχεία Επικοινωνίας στις Αραβικές γλώσσες

- Βασικά στοιχεία επικοινωνίας στη Φάρσι/Ντάρι γλώσσες.

- Οδηγός Ψυχικής Υγείας (Άξονας 3 του Έργου).

Κάθε θεματική κατηγορία περιέχει μια ενότητα που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του Έργου PRESS στηριζόμενη σε στοιχεία που προέκυψαν από βιβλιογραφική επισκόπηση, δεδομένα και αποτελέσματα από την εθνογραφική έρευνα πεδίου καθώς και σε δεδομένα από την εφαρμογή των τριών κύκλων της διά ζώσης κατάρτισης. Η κάθε ενότητα ενισχύεται από επιστημονικά άρθρα, παρουσιάσεις και φωτογραφικό υλικό που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της διά ζώσης κατάρτισης.

Για τις ενότητες «Βασικά Στοιχεία Επικοινωνίας στις Αραβικές γλώσσες» και «Βασικά στοιχεία επικοινωνίας στις Φάρσι/Ντάρι γλώσσες» δημιουργήθηκαν «πλακέτες» που συνοψίζουν τις βασικές πληροφορίες, σε εκτυπώσιμη μορφή, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι ελεύθερη με τη δημιουργία λογαριασμού στο ακόλουθο link:

http://press-project.eap.gr/presspository/login/signup.php?

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο